Dünya
Trump’tan Ukrayna açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Trump, “ABD ile Ukraynanın güçlü ve uygun liderliği olsaydı, bu savaş asla gerçekleşmeyecekti” ifadelerini kullandı.
Savaşın eski Başkan Joe Biden döneminde başladığını ve giderek daha da kötüleştiğini kaydeden Trump, kendisi görevde olsaydı söz konusu savaşın gerçekleşmeyeceğini öne sürdü. Trump, “Çünkü benim ilk görev dönemimde böyle bir şeyden söz bile edilmiyordu. Putin asla saldırmazdı” dedi.
Trump, asla başlamaması gereken bir savaşın kendisine miras kaldığını vurgulayarak, “Ukrayna liderliği çabalarımıza hiçbir şekilde minnet göstermedi ve Avrupa, Rusyadan petrol almaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.
ABDnin NATO aracılığıyla Ukraynaya silah sattığını aktaran Trump, Bidenın Ukraynaya her şeyi ücretsiz verdiğini bildirdi.