Dünya

Trump: Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, daha önce ‘kendisini durdurabilecek tek şeyin kendi ahlakı olduğu, uluslararası hukuk olmadığı’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı. Ben ahlaklı bir insanım. Ölüm görmekten hoşlanmam. İnsanlarımızın zarar görmesini istemem. Karşı taraftakilerin zarar görmesini de istemem” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

İrandaki gösterileri yakından takip ettiklerini söyleyen Trump, bazı göstericilerin idam edilebileceğine ilişkin haberleri duymadığını bildirdi. Trump, “Eğer onları asarlarsa, bunun karşılığında bazı şeyler göreceksiniz. Böyle bir durum söz konusu olursa çok sert önlemler alırız” diye konuştu.

ABDnin İrandaki göstericilere nasıl yardım edebileceğine ilişkin birçok yöntem bulunduğunu kaydeden Trump, bunun yalnızca askeri adımlarla sınırlı olmadığını, ekonomik ve diğer yardım seçeneklerinin de söz konusu olabileceğini belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version