Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Trump, Maryland’de de Ulusal Muhafız görevlendirmeyi planlıyor

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marylandin en büyük şehri ve suç oranlarının kabarık olduğunu kaydettiği Baltimoreda da Ulusal Muhafızları görevlendirebileceğini duyurdu. Daha önce Chicago ve New Yorka Ulusal Muhafızları göndermeyi düşündüğünü açıklayan Trump, Maryland Valisi Wes Moore ile yaşadığı polemik sonrası Baltimoreu da bu şehirlerin arasına dahil etti.

Mooreun, Baltimoreda smylendiği kadar suç işlenmediğini belirterek birlikte şehri gezme teklifini ‘kaba ve kışkırtıcı’ bulan Trump, “Başkan olarak, oraya yürüyüşe çıkmadan önce bu suç felaketini temizlemesini tercih ederim. Wes Mooreun suç sicili çok kötü, tabii diğer birçok mavi eyaletin yaptığı gibi suç rakamlarını çarpıtmazsa” ifadelerini kullandı.

Trump, Baltimoreun suç ve cinayet istatistiklerine göre ülkenin en kötü 4üncü şehri olduğunu kaydederek, Maryland Valisi Mooreun ‘konuşmayı bırakıp işe koyulması’ gerektiğini bildirdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam