Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Trump, kıymetli madenler anlaşmasını imzalamak üzere Zelenskiy’nin Beyaz Saray’a geleceğini açıkladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD Başkanı Donald Trump dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Beyaz Saray’da ağırladı. İki lider görüşme sonrasında basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Trump, Rusya-Ukrayna Savaşını sona erdirmek için hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla görüşmelerin sürdüğünü ve Ukrayna yönetimiyle kıymetli madenler anlaşmasında sona geldiklerini kaydetti. Açıklamasında, “Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceğim. Aslında bu hafta ya da gelecek hafta anlaşmayı imzalamak üzere gelebilir. Kendisiyle Oval Ofiste görüşmeyi çok isterim, bu güzel olur. Şu anda anlaşma üzerinde çalışılıyor. Nihai anlaşmaya çok yakınız” dedi.

PUTİN: RUSYA, ABDYE NADİR TOPRAK ELEMENTİ ALANINDA BİRLİKTE ÇALIŞMA FIRSATI SUNMAYA HAZIR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Ukrayna arasında nadir toprak elementlerine ilişkin “Bu bizi ilgilendirmiyor. Rusya, ABDye nadir toprak elementi alanında birlikte çalışma fırsatı sunmaya hazır. Kesinlikle bu türden kaynaklarda Ukraynadan daha fazlasına sahibiz. Rusya, bu nadir toprak elementleri rezervleri açısından tartışmasız liderlerden biridir” diye konuştu.

Trumpın Rusya gibi Ukraynada barış istediğini dile getiren Putin, “Bu, Ukrayna ve Ukrayna devletinin çıkarınadır. Ukrayna devletinin korunmasına karşı bizim de hiçbir itirazımız yok” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir