Türkiye

Trafik Güvenliği İçin Gelecek Yıl 19 Milyar TL Harcanacak

Önümüzdeki yıl trafik güvenliği bütçesi açıklandı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kara yollarında trafik güvenliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre dostu ve konforlu seyahat için Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) de yaygınlaştırılmakta.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Karayollarında Güvenlik Çalışmaları

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nden elde edilen verilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), trafik kazalarını en aza indirmek için çeşitli projeler yürütüyor. GPS ve kablosuz teknoloji kullanarak oluşturulan akıllı sistemler, sürücüleri buzlanma, sis, kaza ve yol çalışmaları gibi durumlar hakkında önceden bilgilendiriyor. Bu sayede olası kazaların önlenmesine yönelik önemli önlemler alınmakta.

Dijital Uyarı Sistemlerinin Yaygınlaştırılması

Kritik noktalara yerleştirilen dijital uyarı ve bilgilendirme ekranlarının kullanımı artırılmakta. Bu ekranlar, sürücülere yol durumu hakkında anlık bilgiler sunarak, daha güvenli bir seyahat imkanı sağlıyor.

Bütçeden Ayrılan Kaynaklar

Gelecek yıl için kara yolu ulaşımına ayrılan bütçe 322 milyar 584 milyon 819 bin lira olarak belirlenirken, trafik güvenliği hizmetlerine 18 milyar 748 milyon 516 bin lira ayrılmıştır. Ayrıca yönetim ve destek programları için 8 milyar 119 milyon 35 bin lira tahsis edilmiştir.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Akıllı Ulaşım Sistemleri Hedefleri

AUS uygulamalarının bu yıl sonuna kadar 163 kilometre olması planlanırken, 2025’te bu rakamın 170 kilometreye, 2026’da 180 kilometreye ve 2027’de 190 kilometreye çıkarılması hedeflenmektedir. Devlet ve il yollarına kurulacak haberleşme altyapısının da 435 kilometreye ulaşması planlanmaktadır. 2025’te bu uzunluk 550 kilometreye, 2026’da 600 kilometreye, 2027’de ise 650 kilometreye yükselebilecektir.

Trafik Güvenliği İyileştirmeleri

2025 yılı içerisinde 34 kaza kara noktasında iyileştirme çalışmaları yapılacak. Bununla birlikte, 31 milyon 800 bin metrekare yatay ve 136 bin metrekare düşey işaretleme ile 2 bin 100 kilometre otokorkuluk inşa edilmesi hedefleniyor. Sürücülerin dikkatini artırmak amacıyla sarsma bantları gibi uyarı sistemleri de kullanılacak. 2025 yılı içinde 725 kilometre sarsma bandı döşenmesi planlanmaktadır.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

BİZİ TAKİP EDİN HABERİNİZ OLSUN…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version