Türkiye

Torbadan Erken Emeklilik Çıktı! Emeklilik Yaşı 7 Yıl Öne Çekiliyor! Müjde Az Evvel Geldi

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bağ-Kur prim gün sayısının yüksek olması ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile emekli olmayanlar için umut verici bir gelişme yaşanıyor. Milli Gazete’nin haberine göre, Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte 2 Torba yasa içerisinde prim günü sayısına dair önemli düzenlemeler yer alacak. Bu değişiklikle birlikte 1.1 milyon kişinin emeklilik yaşı 5 yıl geriye çekilecek.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ve Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi amacıyla yapılacak olan bu düzenleme, özellikle Bağ-Kur’luları yakından ilgilendiriyor. Prim şartı 9.000 günden 7.200 güne düşürülecek olan bu düzenleme ile birlikte birçok vatandaş daha erken emekli olabilecek.

Eğer düzenleme kapsamı genişletilirse ve 8 Eylül 1999 öncesini de içeriyorsa, EYT’li Bağ-Kur’lular da 9.000 gün beklemeksizin 7.200 günle emekli olabilecekler. Bu düzenleme, küçük esnafı da olumlu bir şekilde etkileyecek ve sosyal güvenlik sisteminde önemli bir değişikliği temsil edebilir.

Ayrıca, önümüzdeki günlerde emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim gün sayısının düşürülmesi gibi yeni adımların da devreye gireceği belirtiliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu değişiklikler, Bağ-Kur ve SSK primlerini eşitleyerek emeklilik yaşını düşürmeyi amaçlıyor ve özellikle küçük esnaf ile EYT’li Bağ-Kur’lulara daha erken emeklilik fırsatı sunuyor. Bu düzenlemeler, Türkiye’nin sosyal güvenlik sisteminde önemli bir adımı temsil ediyor ve birçok vatandaş için umut verici bir gelişme olarak karşılanıyor.

Özetle, Bağ-Kur emeklileri için yapılan bu düzenlemeler, emeklilik yaşını düşürerek birçok kişiye erken emeklilik imkanı sağlayacak ve sosyal güvenlik sisteminde olumlu bir değişikliği beraberinde getirecek.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version