Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

TOKİ’den 2+1 Konut Satışı! 9.758 TL Taksitle Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olun

TOKİ’den 2+1 konut satışı! 9.758 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi olunacak.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Diyarbakır’da yeni bir konut projesini duyurdu. Uygun fiyatlarla satışa sunulacak 2+1 daireler, düşük taksit imkanları ile dikkat çekiyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştıracak bu projede, en düşük taksit tutarı 9.758 TL olarak belirlendi.

TOKİ Diyarbakır’da 2+1 Konut Satışı Yapacak

TOKİ’nin duyurusuna göre, Diyarbakır’ın Eğil ilçesi Dere Mahallesi’nde inşa edilecek projede 126 konut, bir cami ve bir ticaret merkezi yer alacak. Bu kapsamda 7 adet 2+1 konut satışa sunulacak.

Konut satın almak isteyenler için ödeme planı da açıklandı. Buna göre:

Peşinat: 195.173,02 TL

Vade: 180 ay

Aylık Taksit: 9.758,65 TL’den başlayacak.

Bu uzun vadeli ödeme planı, ev sahibi olmak isteyenler için cazip bir fırsat sunuyor.

TOKİ Konutlarına Nasıl Başvurulur?

Diyarbakır Eğil’de satışa sunulacak konutlara başvurular 24 Şubat 2025 tarihinde başlayacak ve 28 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubeleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Başvuru için 2.000 TL başvuru bedeli ödenmesi gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından kura çekilişi 12 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kurada asil hak sahipleri belirlendikten sonra, sözleşme imzalama süreci şu şekilde ilerleyecek:

Asil hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri: 17 – 21 Mart 2025

Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihi: 25 Mart 2025

Başvuru Şartları Nelerdir?

TOKİ’nin bu konut projesine başvuruda bulunacak kişilerin belirli kriterleri sağlaması gerekiyor:

Başvuru sahibinin, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının Türkiye sınırları içinde tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız konuta sahip olmaması gerekiyor.

Başvuru sahibinin, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması şartı aranıyor.

Başvuru sahiplerinin, projenin bulunduğu Diyarbakır il sınırlarında en az 1 yıldır ikamet ediyor olması veya Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.

Ev sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat sunan bu projeye dair detaylı bilgiler TOKİ’nin resmi internet sitesinden takip edilebilir.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam