Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Temmuz Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Yatırılmaya Başladı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Milyonlarca yaşlı ve engelli vatandaşın beklediği haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı ödemeleri için düğmeye basıldığını ve toplamda 6,2 milyar liralık dev bir kaynağın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Milyarlarca Liralık Desteğin Dağılımı Belli Oldu

Bakan Göktaş’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak olan 6,2 milyar TL’lik desteğin dağılımı şu şekilde gerçekleşecek:

  • Yaşlı Aylığı: Hak sahibi yaşlı vatandaşlar için toplam 3,46 milyar TL
  • Engelli Aylığı: Hak sahibi engelli vatandaşlar ve yakınları için toplam 2,75 milyar TL

Bu ödemeler, vatandaşların bayram sonrası ve yaz aylarındaki nakit ihtiyaçlarına önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

Bakan Göktaş’tan “İnsan Odaklı” Vurgusu

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan yardımların sadece birer rakamdan ibaret olmadığını, devletin “insan odaklı ve hak temelli” sosyal politika anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti. Göktaş, “Amacımız, engelli ve yaşlı bireylerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak, bağımsız bir şekilde yaşamalarını desteklemektir. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda onların yanındayız. Bu ödemelerin tüm hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Ödemeler Düzenli Olarak Devam Edecek

Yapılan ödemeler, devletin sosyal güvence sisteminin düzenli olarak işlediğini bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz aya kıyasla ödeme tutarında küçük bir farklılık gözlense de, 1 milyonu aşkın vatandaşı kapsayan bu devasa destek programının her ay aksamadan devam edeceği vurgulandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, önümüzdeki dönemde sosyal yardım programlarını daha da genişleterek yaşlı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak yeni adımlar atmaya hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam