Türkiye

‘Temel amacımız insan haklarına duyarlı, güven veren bir kolluk hizmeti sağlamak’

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Aydında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlamın başkanlığında Kolluk Gözetim Komisyonu Toplantısı yapıldı. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programda konuşan Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, kolluk birimlerinin Aydındaki özverili hizmetlerini takdir edip, vatandaşın güvenini pekiştirmeye yönelik de bu hizmetleri sürekli olarak iyileştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

ARTIK ZORUNLULUK ARZ ETMEKTE

Güvenliğin, fiziki tedbirlerin ötesine geçtiğine vurgu yapan Sağlam, “İnsan onurunu, özgürlüklerini ve temel haklarını korumayı merkezine alan kapsamlı bir değerler sistemi halini almıştır. Bu yaklaşım, kolluk hizmetlerinde demokratik gözetimi bir tercihten öte toplumsal barışın, adaletin ve devletin vazgeçilmez bir teminatı haline getirmiştir. Bu nedenle, güvenlik politikalarının her aşamasında şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık ilkelerinin gözetilmesi artık zorunluluk arz etmektedir” dedi.

65 BİN 108 VATANDAŞ MÜRACAAT ETTİ

Kolluk Gözetim Sisteminin getirdiği en önemli hususlardan birinin de Merkezi Kayıt Sistemi olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Sağlam, “Merkezi Kayıt Sistemine göre 2024 yılında Türkiye geneli ihbar, şikayet ve memnuniyet bildirimleri sayısı 65 bin 108. Bunlardan 56 bin 773ü sonuçlanmıştır. 8 bin 335inin işlemleri devam etmektedir. 2025 yılında ise 15 Temmuza kadar Türkiye geneli kayıt sayısı 36 bin 309 olup bunların 16 bin 274ü neticelenmiş, 20 bin 35inin işlemleri devam etmektedir” diye konuştu. Sağlam, Aydında 2024 yılındaki başvurulardan ise yüzde 96sının sonuçlandığını kaydetti.

KOLLUK BİRİMLERİNİN EN BÜYÜK DAYANAĞI ADALETE OLAN SADAKATİDİR

Kolluk Gözetim Komisyonu olarak temel amaçlarının sahadan beslenen, insan haklarına duyarlı, güven veren bir kolluk hizmeti sağlamak olduğunu vurgulayan Sağlam, “Hukuk ve adalet, kolluğun en büyük zırhıdır. Bu zırhı sağlam tutarsak, toplumumuzun güvenliği de özgürlüğü de daha güçlü olacaktır. Kamu otoritesinin gücü, adalete olan bağlılığından gelir. Kolluk birimlerinin en büyük dayanağı, silahı değil; hukuka ve adalete olan sadakatidir” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version