Sosyal medyada bizi takip edin

Teknoloji

Telekomünikasyon Sektörüne Yeni Bir Oyuncu: Türkiye’nin 4.operatörü Netgsm, hizmetlerine başladı

Ülkemizin 4.operatörü ve ilk sanal mobil şebeke operatörü olarak hizmet veren Netgsm, 0510 22 numara bloku ile abone alımlarına başladı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye’nin telekomünikasyon sektörü, yeni bir döneme adım atıyor. Türkiye’nin ilk sanal mobil şebeke operatörü olarak hizmet verecek Netgsm abone alımına başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen lisanslarla, Netgsm sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapısı alanlarında hizmet vermeye başladı. 2009 yılında alınan bu lisanslarla sektördeki yerini alan firma, özellikle sanal mobil şebeke hizmetleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Firma, GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurarak mobil telefon hizmetleri alanında önemli bir adım attı. BTK’dan alınan 0510 22X XXXX numara bloğu ile test sürecini geçen yıl tamamlayarak hizmet vermeye başladı. Bu hamle, Türkiye’de ilk defa uygulanan bir sanal mobil şebeke hizmeti olma özelliği taşıyor.

Ülkemizde hâlihazırda operatörlerin alan kodları bu şekilde;

Mobil OperatörAlan Kodu
Türk Telekom501, 505, 506, 507, 551 (BİMcell sanal operatörü), 552, 553, 554, 555, 559
Turkcell516 (Bursa Mobile sanal operatörü), 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 561 (61Cell sanal operatörü)
Vodafone540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549
Netgsm51022

Sabit telefon hizmetleri kapsamında sunulan VoIP, SMS ve internet hizmetleriyle firma, 200 bin yakın aboneye ulaşarak imtiyazlı grup firmaları arasında dördüncü sıraya yükseldi. Bu başarı, firmanın telekomünikasyon sektöründeki etkinliğini ve müşteri memnuniyetini artıran önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Firmanın altyapısında kullanılan yazılımların büyük bir kısmı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli AR-GE projeleriyle geliştiriliyor. Bu sayede firma, elektronik ve yazılım sektöründe güçlü bir kadroya, kendi veri merkezine ve zengin bir tecrübeye sahip olmanın avantajlarını da yaşıyor.

Netgsm CEO’su Adem Öcal tarafından yapılan açıklamalara göre, mobilite ihtiyacı, baz istasyonlarını mobil operatörlerle ortak kullanımı gerektiren bir yapıya sahip. Sanal mobil şebeke hizmeti, GSM frekanslarını kullanan ve diğer altyapıları kendi bünyesinde barındıran bir model olarak tanımlanıyor. Bu hizmet, sektördeki rekabeti artırarak kullanıcılarına daha fazla seçenek sunmayı amaçlıyor.

Netgsm, abonelik işlemlerini elektronik ortamda, e-Devlet ve akıllı telefonlardaki yapay zekâ destekli mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştiriyor. Bu yenilikçi yaklaşım, kullanıcıların herhangi bir fiziksel bayiye gitmeden hizmet alabilmesini sağlıyor. Firmanın hedefi, yılsonuna kadar numara taşıma işlemleriyle birlikte 3 milyon aboneye ulaşmak.

Netgsm güncel fiyatları bu şekilde.

Detaylar için, Netgsm Abonelik fiyatları

Türk Telekom’un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye’nin ardından sektöre dördüncü bir operatör olarak katılan Netgsm, bu alanda önemli bir alternatif sunuyor. Diğer GSM operatörlerinden numara taşıma işlemleriyle kullanıcılarını genişletmeyi planlayan firma, telekomünikasyon sektöründe rekabeti artırarak kullanıcılara daha fazla seçenek ve kaliteli hizmet sunma peşinde.

Detaylar için, Ülkemizin 4.GSM Operatörü NETGSM, hizmetlerine başladı. Yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynak: Netgsm

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam