Sosyal medyada bizi takip edin

Eğitim

TEDÜ’nün ortağı olduğu uluslararası ‘YES Impact’ projesi, AB’den 250 bin Euro fon aldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

YES Impact projesinde, İspanya, Türkiye ve Yunanistandaki gençlik çalışanların genç sosyal girişimcilere rehberlik edebilmeleri için Genç Sosyal Girişimcileri Destekleme El Kitabı hazırlanacak. El kitabı, sosyal girişimciliğin temel kavramlarını, gençler arasında farkındalığı artırma araçlarını, genç sosyal girişimcileri destekleme stratejilerini, finansal ve finansal olmayan destek sistemlerinin haritalarını ve yerel yetkililerle etkileşim kurmaya yönelik araçları içerecek. Genç Sosyal Girişimcileri Destekleme El Kitabının geliştirilmesi ve gençlik çalışanlarının el kitabını etkin bir şekilde kullanabilmesi için proje ortakları kendi ülkelerinde eğitici eğitimleri gerçekleştirecek.

GENÇLİK ÇALIŞANLARINA YOL HARİTASI, GENÇLERE İLHAM

İstasyonTEDÜ Genel Koordinatörü Dr. Sinem Güravşar Gökçe, projeye ilişkin şunları söyledi:

“İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi, TED Üniversitesi bünyesinde 2016 yılından bu yana Türkiyede sosyal girişimciliğin gelişmesi için çalışıyor. Bugün sosyal girişimlerin liderlerine baktığımızda gençlerin ve kadınların geleneksel girişimlerden farklı olarak çok ön planda olduğunu görüyoruz. Bu nedenle gençlerin sosyal girişimciliğe dair doğru bilgiye erişimini sağlamak bizim için çok önemli. YES Impact projesiyle gençlik çalışanlarının kendi bölgelerinde birer sosyal girişimcilik elçileri gibi hareket etmelerine katkı sunacağız. Bakanlığın mevcut gençlik merkezleri ve gençlik STKlarının katkılarıyla daha fazla gencin sosyal fayda yaratarak gelir elde edebileceğini fark etmesini sağlayarak kalıcı ve yaygın bir etki yaratmayı hedefliyoruz.”

POLİTİKA ÖNERİLERİ VE SAVUNUCULUK FAALİYETLERİ

YES Impact projesi yalnızca eğitimle sınırlı kalmayacak; aynı zamanda genç sosyal girişimciliği önündeki engelleri ve fırsatları analiz eden bir politika raporu da hazırlanacak. Türkiye, Yunanistan ve İspanyada yürütülecek bu çalışma kapsamında, karar vericilere yönelik politika önerileri geliştirilecek ve ilgili kurum temsilcileriyle çevrim içi atölyeler düzenlenecek.

Projedeki ilerlemeleri İstasyonTEDÜnün sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • TEDÜ'nün ortağı olduğu uluslararası 'YES Impact' projesi, AB'den 250 bin Euro fon aldı. Fotoğraf: İstanbul,(DHA)

  • TEDÜ'nün ortağı olduğu uluslararası 'YES Impact' projesi, AB'den 250 bin Euro fon aldı. Fotoğraf: İstanbul,(DHA)

  • İstasyonTEDÜ Genel Koordinatörü Dr. Sinem Güravşar Gökçe.Fotoğraf: İstanbul,(DHA)

Continue Reading
Reklam