Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TBMM Genel Kurulu, Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurulda CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan AK Partili vekillerin partisine hakaret ettiğini belirterek, “Eğer siyasette temiz bir dil arıyorsanız, o temiz dilin önce sahibi olacaksınız. Eğer CHPyi çamurla, çukurla tanımlamaya çalışırsanız, Şanzıman gibi Dingil gibi, Hararet gibi laflarla tanımlamaya çalışırsanız hak ettiğiniz cevabı alırsınız. Ben size söyleyeyim; bizim içimizde bir hararet var, bu hararet memleket sevgisidir” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

ÖNCE GENEL BAŞKANINIZIN DİLİNİ DÜZELTİN

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHPli Günaydına cevaben, “Milletvekillerimiz bir dakikalık konuşmalarda kendi görüş ve düşüncelerini sarahaten açıklamış ve hakaret edenlere hakaretlerini iade etmişlerdir. Dolayısıyla, burada dikkat edilmesi gereken bu çirkin ve rezil dili kullanmamak noktasında önceliği kendilerinin mutlaka gözetmeleri gerektiğidir. Özgür Özelin söylemiş olduğu ifadeleri, kendi sıfatlarını itiraf olarak arkadaşlarımız kendisine iade etmiştir. Dolayısıyla, sözün sahibine, ilk söyleyene değil de ona cevap verenlere buradan cevap vermeye çalışmak usul ve yönteme aykırılıktır. Önce kendi Genel Başkanınızın dilini düzeltin, kendi hakaretlerini geri almasını sağlayın” diye konuştu.

CHPYE HAKARET EDERSENİZ MİSLİYLE BUNUN CEVABINI ALACAKSINIZ

Ardından yeniden söz alan CHPli Günaydın, “Temiz bir dil ancak temiz bir dili bekleyen ve kullananların muhatap olacağı bir şeydir. Eğer sen CHPye hakaret etmeye kalkarsan, misliyle bunun cevabını alacaksın. Burada da söyleyeyim, Seviyesiz Siyasi ahlaksız Edepsiz Darbelerle vücut bulmuş, bu lafların tamamını sahiplerine misliyle iade ediyorum” dedi.

REZALETLERE SEBEBİYET VERMEYİN

Millet iradesine saygılı olunması gerektiğini söyleyen AK Partili Akbaşoğlu, “Biz, bize söylenilenlere karşılık cevap veriyoruz. O nedenle, düğmeyi doğru ilikleyin, temiz bir dille, meşruiyet zemini içerisinde, her türlü fikre saygılı bir şekilde müzakerelerimizi, mütalaalarımızı, görüşmelerimizi yapalım. Ancak bu konuda bir büyük suçluluk psikolojisi içerisinde, yargının her türlü yolsuzluk, hırsızlık ve arsızlığı delilleriyle, belgeleriyle ortaya koyduğu şekliyle İmamoğlu suç örgütüyle ilgili yargılama safahatını milletin gündeminden çıkarmak için bu tür hezeyanlara ve rezaletlere sebebiyet veren yaklaşımları terk edin” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

GENEL KURUL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşanan tartışmanın ardından Genel Kurul çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version