Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

TBMM BaÅŸkanı KurtulmuÅŸ: ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi bir Türkiye modeli inÅŸasıdır

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

TBMM BaÅŸkanı Numan KurtulmuÅŸ, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında hazırlanan ve kamuoyunda çerçeve yasa olarak da bilinen, Milli Dayanışma ve Toplumsal BütünleÅŸmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifinin Genel Kurulda kabul edilmesinin ardından konuÅŸtu. KurtulmuÅŸ, “Bugün hep beraber TBMM çatısı altında tarihi bir güne ÅŸahitlik ettik. TBMMde 468 milletvekili arkadaşımızın oylarıyla teklif kabul edildi. Hayırlı, uÄŸurlu olsun. Öncelikle ÅŸunu söylemek isterim; geçtiÄŸimiz yıl 5 AÄŸustos tarihinde baÅŸladığımız komisyon çalışmaları aslında Terörsüz Türkiye yolunda kapının aralanmasıydı. Bugün burada alınan sonuçla birlikte bu kapı açılmıştır. Türkiyenin önünde sadece bir yasanın kabulü ile birlikte terör örgütünün tam manasıyla silahlarını bırakması ve kendisini feshetmesiyle ülkenin hemen hemen her yerinde huzurun, barışın, kardeÅŸliÄŸin ve dayanışmanın hakim olacağı yeni bir dönemi hep birlikte inÅŸa edeceÄŸiz. Sürecin bu noktaya kadar gelmesinde emeÄŸi olanlara milletimiz adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Öncelikle Sayın CumhurbaÅŸkanımızın siyasi iradesi bu sürece baÅŸlangıcından itibaren çok büyük bir güç vermiÅŸ ve sürecin önünün açılmasına büyük destek olmuÅŸtur. Aynı ÅŸekilde MHP Genel BaÅŸkanı Sayın Devlet Bahçelinin bugün saat 11.00den itibaren oturumun bitiÅŸine kadar dikkatle süreci takip etmesi ve her zor kavÅŸakta fevkalade büyük vukufiyetle yol açıcı önerileriyle birlikte bu noktaya kadar gelinmiÅŸtir” ifadelerini kullandı.

TBMMNİN GÜCÜ İÇERİSİNDE ORTAYA KONULMUŞ BİR ÇALIŞMADIR

Terörsüz Türkiye hedefi kapsamında kurulan Milli Dayanışma, KardeÅŸlik ve Demokrasi Komisyonunda yer alan siyasi partilere ve milletvekillerine teÅŸekkür eden KurtulmuÅŸ, sürece öncülük ettiÄŸi için AK Parti grubuna da teÅŸekkür etti. KurtulmuÅŸ, “Türkiye için bu tarihi dönüm noktasında çok yoÄŸun bir emeÄŸin olduÄŸu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çok titiz bir çalışma sonucu bu noktaya gelindi. Sadece bir yasa teklifi hazırlanmadı. Aynı zamanda kelime kelime, cümle cümle ve her bir detayın üzerinde durularak bu noktaya gelindi. Zaman zaman siyaseten çok zor virajlardan geçtik. Buralarda bazen arka kapı diplomasisiyle herkesin belli bir istikamet üzerinde buluÅŸması temin edildi. Fevkalade önemli bir meseledir. Ayrıca sürecin bu noktaya gelmesinin şöyle de bir önemi var, başından beri bir ÅŸey iddia ediyoruz; Milli Dayanışma, KardeÅŸlik ve Demokrasi Komisyonunun çalışmalarıyla baÅŸlayan Terörsüz Türkiye hedefi aynı zamanda bir Türkiye modelinin inÅŸasıdır. Bir üçüncü göze ihtiyaç duymadan, dünyadaki tüm uygulamalardan farklı olarak tamamıyla yerli, milli, Türkiyenin siyasi kararlılığı ve TBMMnin gücü içerisinde ortaya konulmuÅŸ olan bir çalışmadır. Åžunu da takdirle ifade etmek isterim; zaman zaman, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde parlamentonun hiçbir gücü ve etkisinin kalmadığı ÅŸeklinde maksadını aÅŸan yorumlarla karşılaşıyoruz. Bugün burada yapılan müzakere ve onun sonucunda ortaya konulan bu siyasi kararlılık, parlamentonun fevkalade büyük bir gücü olduÄŸunu ve bu siyasi gücün de Türkiyenin en önemli kazanımlarından birisi olduÄŸunu ortaya koyuyor” diye konuÅŸtu.

MİLLETÇE SÜRECİ SAHİPLENDİĞİMİZİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIZ

Elde edilen baÅŸarının tüm Türkiyenin baÅŸarısı olduÄŸunu kaydeden KurtulmuÅŸ, “Åžimdi dikkatle, titizlikle bundan sonraki süreci takip edeceÄŸiz ve milletçe bu süreci sahiplendiÄŸimizi çok daha net bir ÅŸekilde ortaya koyacağız. Ayrıca medyanın da bu sürecin başından itibaren çok olumlu bir katkısı oldu. Zaman zaman maksadını aÅŸan yorumların dışında medyanın büyük bir çoÄŸunluÄŸu bu sürece akıllı, izanla, insafla ve Türkiye için yapıcı görüşleri dile getirerek yaklaÅŸmıştır. DiÄŸer taraftan 468 kabul oyu çok nadir görülen bir ÅŸey, anayasa oylamalarında bile bu kadar yüksek bir konsensüs ortaya çıkmaz. Fevkalade büyük bir meseledir ve bu sürecin siyasi partiler eliyle millet tarafından da sahiplenildiÄŸini gösteriyor. İnsanlar bu siyasi partilere destek vermeseydi milletvekilleri ve baÄŸlı oldukları siyasi partiler gelip bu kadar büyük bir desteÄŸi ortaya koyamazlardı. Tarihi bir baÅŸarıdır, onun için çok önemsiyoruz. Bu aynı zamanda ÅŸunu da gösteriyor; Türkiye eÄŸer iyi çalışılır, üzerinde titizlikle müzakere edilirse en zor meselesini bile ittifakla aÅŸabilecek bir siyasi kudrete sahiptir” dedi.

Kurtulmuş, TBMMde kurulacak İzleme Kurulu ile ilgili soruya ise sürecin tıkır tıkır işleyeceğini söyledi.

HAYIRLI UÄžURLU OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise TBMM Genel Kurulunun çıkışında kanun teklifinin kabul edilmesine ilişkin, Hayırlı uğurlu olsun dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam