Politika

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: Hedefimiz sadece ‘Terörsüz Türkiye’ değil, terörsüz bölgedir

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Terörsüz Türkiye buluşmaları kapsamında Mardinde kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

KOMİSYON, DİYARBAKIRI ZİYARET EDECEK

Toplantıda konuşan Yüksel, TBMM Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Diyarbakırı ziyaret edeceğini ifade ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizde kurulan komisyonumuzda, önümüzdeki hafta kadın ve gençlik sivil toplum kuruluşlarının geleceği ve onların konuştuğu toplantı olacak. Ayrıca önümüzdeki hafta komisyonumuz Diyarbakırı ziyaret edecek. İlk defa Türkiye Büyük Millet Meclisinin dışında, başka bir yerde toplantı yapılmış olacak. Komisyon olarak Diyarbakıra gerçekleşecek bu ziyaretin ardından yine belli gruplar komisyonumuza gelecek. Nihayetinde, komisyon bir rapor hazırlayacak. Bu raporda da hukuki altyapı dahil diğer tespit ettiği konularla ilgili hazırladığı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacak ve böylece komisyon görevini tamamlamış olacak” dedi.

İNŞALLAH BU SÜREÇ EN İYİ ŞEKİLDE HEDEFİNE ULAŞMIŞ OLACAK

Türkiyenin hedeflerinin sadece ülke sınırlarıyla sınırlı olmadığını belirten Yüksel, “Kürtüyle, Arapıyla, Türküyle bir ve beraber olunca aslında bölgede bu topraklarda huzur ve kardeşlik devam etmiş olur. Bugüne kadar çok canlar yitirdik. Terörden 65 bin canımızı yitirdik ve kimine göre 2 trilyon dolar bir ekonomik kayıp oluştu. Bizim hedeflerimizden biri sadece Terörsüz Türkiye değil, terörsüz bölgedir. Zira bölgemiz; Suriyede, Irakta ve İsrailin Gazzede işlediği soykırım dahil olmak üzere büyük ve tarihi bir dönemden geçmektedir. İç cephenin güçlendirilmesiyle birlikte Türk, Kürt, Arap kardeşliği ile birlikte, terörsüz bir bölgenin de oluşmasıyla sadece Türkiyenin kalkınmasıyla ilgili değil, bölgenin de topyekun kalkınmasıyla inşallah bu süreç en iyi şekilde hedefine ulaşmış olacak” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version