Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Tahıl gemisi Çanakkale Boğazı’na ulaştı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

UKRAYNA’nın Odessa Limanı’ndan tahıl sevkiyat anlaşması kapsamında Lübnan’a 27 bin ton mısır taşıyan Sierre Leone bayraklı ‘Razoni’ adlı gemi, Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Geminin boğaz geçişini 1,5 saatte tamamlayarak Ege Denizi’ne açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan ‘Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi’ kapsamında, 1 Ağustos’ta Odessa Limanı’ndan Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gitmek için yola çıkan Sierre Leone bayraklı, 27 bin ton mısır yüklü ‘Razoni’ isimli gemi, Çanakkale’ye ulaştı. Saat 10.30 sıralarında Çanakkale Boğazı’na giriş yapan 186 metre uzunluğundaki gemi, 1915 Çanakkale Köprüsü ile boğazın en dar noktası olan Nara Burnu önlerinden geçti. Ortalama 26 knot hızla ilerleyen geminin 61 kilometrelik boğaz geçişini 1,5 saatte tamamlayarak, Ege Denizi’ne açılması bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam