Türkiye

Sudan’a gidecek yardım gemisi, Mersin’den yola çıktı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Katar Kalkınma Fonu desteğiyle İyilik yolunda bir aradayız sloganı altında hazırlanan 2 bin 600 ton insani yardım malzemesi, gemiye yüklendi. Mersin Limanında düzenlenen uğurlama törenine; AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi Atilla Toros, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Katar Kalkınma Fonu Temsilcisi Yusuf Ahmet, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllüler katıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK

Törende konuşan AFAD Başkanı Pehlivan, 6ncı İyilik Gemisinin Sudana uğurlandığını söyledi. Katar Kalkınma Fonunun destekleri ile AFAD organizasyonunda, 23 sivil toplum teşkilatının katkılarıyla toplam 2 bin 600 ton malzemeyi Sudana gönderdiklerini belirten Pehlivan, “Bu; 2 bin 600 ton insani yardım malzemesi içerisinde, beslenme, gıda, hijyen, tıbbi malzemeler ve çadır gibi barınma malzemeleri gibi ihtiyaç duyulan malzemeler bulunmaktadır. Bundan sonra da buna benzer yardım kampanyalarımız inşallah devam edecek. Biliyorsunuz; Gazzede İsrailin zulmü altında olan kardeşlerimize yönelik de çok yoğun çalışmalarımız devam ediyor. En son 19uncu İyilik Gemisini göndermiştik. Önümüzdeki hafta da 20nci iyilik gemisi inşallah Gazzeye doğru yola çıkacak. Biz bu iyilik gemileri ile sadece malzeme değil; aziz milletimizin dualarını, temennilerini ve iyi dileklerini de gönderiyoruz. İnşallah bu yardımlar sayesinde Sudandaki kardeşlerimiz bir gün olması gereken yaşam standartlarına kavuşacaktır” dedi.

İŞ BİRLİKLERİ SON DERECE KIYMETLİ

Törende konuşan Mersin Valisi Atilla Toros ise “Bu gemi sadece temel insani yardım malzemelerini götüren bir gemi değil, aynı zamanda milletimizin yüreğinden yükselen selamı, duayı ve dayanışma iradesini de beraberinde götürüyor. Mersin olarak bu hayırlı girişimlere aracılık etmenin büyük onurunu yaşıyoruz. Rabbim bu gemiyi esenlikle Sudanlı kardeşlerimize ulaştırsın. Bu süreçte emeği geçen başta AFAD Başkanlığımız olmak üzere, dost ve kardeş ülke Katara çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamda iş birlikleri son derece kıymetli. Kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bütün paydaşlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah iyiliklerimizi bereketlendirsin, mazlum coğrafyalara huzur ve selamet ihsan etsin” diye konuştu. Katar Kalkınma Fonu Temsilcisi Yusuf Ahmet de yardım gemisinin hazırlanmasında destek veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından yardım gemisi, dualarla Sudana uğurlandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version