Sosyal medyada bizi takip edin

Staj ve Çıraklık

Staj ve Çıraklık Mağdurlarının Gözü Meclis’te: “Bu İş Çıkacak”

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Staj ve çıraklık mağdurlarının yıllardır beklediği sigorta düzenlemesine yönelik umutlar yeniden alevlendi. Meclise sunulan kanun teklifine ilişkin henüz somut bir adım atılmasa da, sahada sürdürülen temaslar dikkat çekiyor. Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Resul Günay, düzenlemenin çıkacağına olan inançlarını dile getirirken, hükümetin bu düzenlemeyi seçim dönemine sakladığını savundu.

“Meclise Sunuldu Ama Sessizlik Sürüyor”

Staj ve çıraklık sigortasının emekliliğe sayılmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan yüz binlerce kişi, uzun süredir Meclis’ten çıkacak düzenlemeyi bekliyor. Dernek Başkanı Resul Günay, şu an için resmi bir ilerleme olmadığını belirterek, “Ancak hem sahada hem Ankara’da yoğun görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

TOBB Başkanı ile Görüşüldü

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptıkları görüşmeye değinen Günay, “Kendileri bu konuyu çok iyi bildiklerini ve süreci yakından takip ettiklerini ifade etti. Bu, bizim için moral verici bir gelişmeydi” dedi.

“Seçim Yatırımı Olarak Görülüyor”

Yasalaşma sürecine dair dikkat çekici açıklamalarda bulunan Günay, teklifin Meclis’ten geçeceğine inandıklarını ancak zamanlamanın bilinçli olarak ertelendiğini ileri sürdü. “Bu iş çıkacak. Ama iktidar bunu bir seçim yatırımı gibi görüyor, seçime yakın bir zamanda oy kazanma aracı olarak kullanmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Mücadele Sürecek

Henüz net bir takvim belirlenmemiş olsa da, staj ve çıraklık mağdurları taleplerinden vazgeçmiş değil. Günay, “Biz kamuoyunun desteğini arkamıza alarak mücadeleye devam ediyoruz. Bu hakkın teslim edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam