Staj ve Çıraklık

Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Mesaj: Bu Mücadeleyi Kazanana Kadar Durmayacağız

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Eskişehir Staj ve Çıraklık Federasyonu İl Temsilcisi Cihan Sarıkaya, stajyer ve çırakların uzun süredir devam eden mağduriyetine dikkat çekerek, yetkililere sesleniyor. Sarıkaya, 1986’da çıkarılan 3308 sayılı yasanın uygulamadaki eksiklikleri nedeniyle binlerce emekçinin hakkının gasbedildiğini vurguluyor. Bu durumun sadece bireysel bir mağduriyet değil, aynı zamanda adaletsizliğin çığlığı olduğunun altını çiziyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Gerçeklerin Gölgede Kalmaması Gerek

Sarıkaya, genç yaşlarda sanayi, atölye ve fabrikalarda çalışmaya başlayan stajyer ve çırakların, o günlerde aldıkları SGK kartları ve iş numaralarıyla belgelenen emeklerinin bugün yok sayıldığını ifade ediyor. “Bizler, oyun saatleri yerine motor tamiri yaparken, şimdi emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Çalışmış olmamız, bizleri ‘çalışmamış’ saymaya yetmiyor,” diyen Sarıkaya, bu duruma karşı haklarını savunmaya kararlı olduklarını belirtiyor.

Yetkililere Net Talepler

Siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları önünde sesini yükselten Sarıkaya, mağduriyetin derhal giderilmesi ve staj ile çıraklık sigortasının emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Taleplerini şu maddelerle özetliyor:

Mağduriyetin Giderilmesi: Hak kaybının önüne geçilmeli, emek karşılığı tam olarak verilmeli.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Hak Gasbının Önüne Geçilmesi: Çalışma hayatında oluşan eksiklikler giderilmeli.

SGK Girişlerinin Emekliliğe Dahil Edilmesi: Geçmişteki kayıtlar, emeklilik hesaplamalarında değerlendirilmeli.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Emeğin Karşılığının Verilmesi: Her çalışanın hakkı adil biçimde tescillenmeli.

Mücadeleye Devam

“Bu mücadeleyi kazanana kadar durmayacağız,” diyen Sarıkaya, staj ve çırak haklarının sağlanmasının, gençlerin ve emeğin korunmasının temel şartı olduğunu belirtiyor. Adaletin sağlanması halinde, unutulmayacaklarını ifade eden temsilci, tüm ilgili mercileri bu konuda acil aksiyon almaya davet ediyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZI

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version