Staj ve Çıraklık
Staj ve Çıraklık Mağdurlarına CHP’li Gürer’den Çağrı: ‘Dosyalarınızı Sunun’
Staj ve çıraklık mağdurlarına CHP’li Gürer’den tüm mağdurlar için çağrı geldi.
![](https://r.songelisme.com/2025/02/chp-li-gurer-uyardi-ekmege-dahi-erisim-sorunlu-hale-gelecektir-955732-5.jpg)
![](https://r.songelisme.com/google-news-icon.png)
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işçilerin çalışma hayatındaki haklarını savunmak adına önemli açıklamalarda bulundu. Dün akşam, Ankara Staj ve Çırak Mağdurları Topluluğu tarafından düzenlenen Twitter sohbet odasında konuşan Gürer, stajyer ve çırakların düşük ücretlerle çalıştırılmasının büyük şirketler tarafından bir sömürü düzenine dönüştüğünü belirtti. Gürer, gençlerin bu duruma karşı haklarını savunmalarının önemine dikkat çekti.
Genç İşçilerin Düşük Ücretlerle Sömürülmesi: “Büyük Sermaye Kar Sağlamak İçin Gençleri Kullandı”
Gürer, büyük sermayenin genç işçilere düşük maaşlar ödeyerek yüksek karlar sağladığını ifade etti. songelisme.com’un hazırladığı habere göre; Şirketlerin, stajyer ve çırakları, tam maaşlı işçi gibi çalıştırıp, düşük ücretler ödeyerek bu gençleri adeta sömürdüğünü vurgulayan CHP’li milletvekili, şu açıklamayı yaptı: “Sermaye, gençleri potansiyel iş gücü olarak yüksek gösteriyor ama iş ücretlendirmesinde ciddi bir adaletsizlik yapıyorlar. Genç işçilere 6 bin TL verip, aslında 22 bin TL’lik iş yaptırıyorlar. Bu tamamen bir dolaylı sömürüdür.” (songelisme.com)
Gençlere Çağrı: “Haklarınızı Arayın, Milletvekillerine Dosyalarınızı Sunun!”
Gürer, stajyer ve çıraklık mağdurlarına haklarını savunmaları çağrısında bulunarak, siyasi görüş ayrılığı gözetmeden her partiden milletvekillerine başvurmalarını önerdi. Mağduriyetlerini dile getirmek ve çözüm aramak için örgütlü bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirten Gürer, şunları söyledi: “Hangi ildeyseniz, o ilin milletvekillerine başvurun. İktidar veya muhalefet fark etmeksizin onlara dosyalarınızı sunun, yaşadığınız sorunları anlatın. Haklarınızı arayın.”
Çalışma Hayatında Gençlerin Haklarını Savunmak İçin Adım Atılmalı
Ömer Fethi Gürer’in bu açıklamaları, stajyer ve çıraklık mağduriyeti yaşayan gençler için bir yol haritası oluşturuyor. Çalışma hayatına erken yaşta atılan gençlerin haklarını almak için atılacak adımlar, siyasetin gündemine taşındı. Bu durum, gençlerin çalışma koşullarında daha adil bir düzenin kurulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!
KAYNAK: HABER MERKEZİ
![](https://r.songelisme.com/2021/04/songelisme-e1619686428439.png)