Staj ve Çıraklık
Staj ve Çıraklık Mağdurları TÜRK-İŞ’le Buluştu: “Bu Mücadelede Yalnız Değiliz!”
İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, yıllardır çözüm bekleyen önemli bir sosyal adalet konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Dernek Başkanı Murat Avcı ve beraberindeki heyet, Ankara’da TÜRK-İŞ Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Ergün Atalay ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.
Sigorta Başlangıcı İçin Ortak Adım Arayışı
Görüşmenin ana gündemini, staj ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı sayılması yönündeki talepler oluşturdu. Özellikle milyonlarca vatandaşın emeklilik sürecini etkileyen bu mağduriyetin çözülmesi için somut adımların atılması gerektiği vurgulandı. Heyet, taleplerini detaylandırarak bu konuda atılabilecek yasal ve sendikal adımlar üzerinde kapsamlı bir istişare yürüttü.
1 Mayıs’a Güçlü Hazırlık
Toplantıda ayrıca yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin hazırlıklar da ele alındı. İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak miting için çağrı yapan dernek, bu yıl 1 Mayıs’ın staj ve çıraklık mağdurlarının sesi olması gerektiğini dile getirdi.
“Sizin Duruşunuz Umut Veriyor”
Görüşme sonrası İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Staj ve çıraklık sigortası mağdurları adına attığınız her adım, bizler için umut ve motivasyon kaynağı olmuştur. Verdiğiniz destek ve çözüm sürecine dair sözleriniz, hak mücadelemizde büyük bir dayanak olmuştur. TÜRK-İŞ’in kararlı duruşuyla, çözüm yolunda bir adım daha attığımıza inanıyoruz.”
1 Mayıs’ta Kartal’da Buluşma Çağrısı
Dernek, kamuoyuna yaptığı çağrıda tüm emek dostlarını, 1 Mayıs 2025’te Kartal Meydanı’nda buluşmaya davet etti. Açıklamada şu mesaj dikkat çekti:
“Yıllardır görmezden gelinen bir gerçekliği haykırmak, emeğin değerini göstermek ve haklı mücadelemizi duyurmak için bir araya geliyoruz. Bu kutsal mücadelede, gençliğinde emeğiyle var olmuş ama yıllarca hakları teslim edilmemiş herkesi Kartal’a bekliyoruz. Çünkü birlikte güçlüyüz, birlikte ses oluruz!”
Staj ve çıraklık mağdurlarının çözüm talebi her geçen gün daha geniş kesimlerden destek buluyor. 1 Mayıs’ta sesler daha güçlü yükselecek.
Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…
KAYNAK: HABER MERKEZİ