Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Son 12 yılda Türk Yıldızları’nın 4 uçağı düştü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TÜRK Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi olan Türk Yıldızlarının 4 adet NF-5 uçağı, son 12 yılda çeşitli nedenlerle düştü. Kazalarda 2si pilot, 1i yer personeli, 3 asker şehit oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, Konyadaki 3üncü Ana Jet Üs Komutanlığında 11 Eylül 1992 yılında kurulan Türk Yıldızları, aynı yılın aralık ayında NF-5 uçaklarıyla eğitimlerine başladı. Türk Yıldızları, ilk gösterilerini de 18 Haziran 1993 yılında Ankarada icra etti. Yurt içi ve yurt dışında gösteriler düzenleyen Türk Yıldızlarının 4 adet NF-5 uçağı, son 12 yılda çeşitli nedenlerle düştü. Kazalarda 2si pilot, 1i yer personeli, 3 asker şehit oldu. İLK KAZA 2012DE YAŞANDITürk Yıldızları tarihinde ilk uçak kazası, 13 Mart 2012de meydana geldi. Eğitim uçuşunun tamamlayan Türk Yıldızları, üsse döndüğü sırada, havaalanına 2 kilometre kala Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özerin kullandığı NF-5 uçak, bir fabrikanın boş arazisine düştü. Tel örgüleri koparıp, 500 metre sürüklenen uçak, fabrika binasına 300 metre kala parçalandı. Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit oldu. Türk Yıldızları Filo Komutanlığının ilk şehidi olan Özerin filoya yeni katıldığı ve o dönem 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde gerçekleştireceği ilk gösteri uçuşuna hazırlandığı belirtildi. Türk Yıldızlarının kol uçuşlarında Özerin yeri, 1 yıl boyunca boş bırakılarak uçuşlar gerçekleşti.İKİNCİ KAZADA YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU7 Nisan 2021de Türk Yıldızlarında 100 saat uçuş gerçekleştiren Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelepin kullandığı uçak da kalkıştan kısa bir süre sonra üsse yakın bir bölgede kaza kırıma uğradı. Kazada Yüzbaşı Gençcelep, şehit oldu. 3ÜNCÜ KAZANIN NEDENİ KUŞ ÇARPMASI6 Aralık 2022 tarihinde ise Türk Yıldızlarına ait uçağa, kalkıştan bir süre sonra kuş çarptı. Motorları duran uçak, Karatay ilçesine bağlı Tatlıcak Mahallesindeki askeri eğitim alanına düştü. Hava Pilot Binbaşı Ahmet Barbaros Civelekoğlu, uçaktan paraşütle atlayarak sağ kurtuldu.4ÜNCÜ KAZADA PİLOT KURTULDUTürk Yıldızlarının 4üncü kazası ise dün 3üncü Ana Jet Üssü içerisinde pist yakınında yaşandı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe özel gerçekleştirilecek gösteri için eğitim uçuşu yapan Hava Pilot Binbaşı Şükrü Gümüşün kullandığı NF-5 uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı. Pilot Binbaşı Gümüş paraşütle atlayarak kurtulurken, uçağın düştüğü noktada pist onarım çalışması yapılan şantiye alanındaki iş makinesinin operatörü Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven şehit oldu; sözleşmeli Er Furkan Öztürk yaralandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • 4 HAZIRAN'DA SONA ERECEK OLAN TATBIKATIN BUGUN DUZENLENEN BASIN GUNUNDE, SILAHLAR SERGILENDI. 3'UNCU HAVA JET US KOMUTANLIGI'NDA KONUSLU OLAN HAVA KUVVETLERI KOMUTANLIGI'NIN AKROBASI TIMI TURK YILDIZLARI VE SOLO TURK EGITIM UCUSU YAPTI. (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Continue Reading
Reklam