Türkiye

Sivas Kongresi ruhunu yansıtan anıtın çevresi yenileniyor

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

SİVASta 60 yıl önce halktan toplanan yardım paralarının da eklenmesiyle inşa edilen ve kentin simge noktalarından biri olan Sivas Kongresi ve Atatürk Anıtının kırılan ve bozulan çevresi için yenileme çalışması başlatıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sivasta 60 yıl önce halktan toplanan yardım paralarının da eklenmesiyle inşa edilen Sivas Kongresi ve Atatürk Anıtında yenileme çalışmaları başlıyor. Sivas Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde kentteki bir taş ocağından alınan turuncu renkteki taşlardan inşa edilen ve Sivas Kongresi ruhunun taşlara yansıtıldığı anıtın kırılan ve bozulan çevresi yeniden düzenlenecek. Demirören Haber Ajansının 3 Ocakta gündeme taşıdığı anıtla ilgili kurumlar harekete geçti. Anıt önünde bir araya gelen Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Zeki Özdemir ve Sivas Kent Konseyi Başkanı Ahmet Necip Günaydın ile birlikte çalışma hakkında bilgi verdi.

19 MAYISA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Sivas Kongresi ruhunu yansıtan Atatürk Anıtının kaide ve zemininde zamanla bozulmalar yaşandığını ifade eden Başkan Adem Uzun, “Bu durum vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Anıtlar Kurulu’ndan çalışmamız için onay aldık. Bu taş, sıcak Çermik taşı da denilen özel bir traverten taşı. İşçilik hizmeti de belediyemiz tarafından sağlanacak ve bu alanı tamamen elden geçirmiş olacağız. Sivas bir cumhuriyet şehri, dolayısıyla cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizdeki bu mekân da bizler için çok önemli yakın bir tarihte düzenlemesini yapacağız ve 19 Mayıs’a kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

DHA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sivas Kent Konseyi Başkanı Ahmet Necip Günaydın da DHAnın konuyla ilgili haberinin ardından Atatürk Anıtı ile ilgili çalışmaların hızlandığını söyleyerek, “Belediyemiz harekete geçti ve projenin yapılacağını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odamız da destek verecek. Burası yıpranmış durumdaydı. İnşallah Sivas’a yakışır bir şekilde burası yeniden yapılacak” ifadelerini kullandı.

Anıtta bulunan Atatürk heykelinin ise aynen muhafaza edileceği belirtildi.

Haber-Kamera: Uğur YİĞİT/ SİVAS,

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version