Spor

Sincan Belediyesi’nden yağlı pehlivan güreşleri

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Sincan Belediyesi, Sincan Belediyespor ve Türkiye Güreş Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Sincan Güreş Festivali, Sincan Park’ta gerçekleştirildi. Festivalde, 26 başpehlivan ve 500 pehlivan er meydanında mücadele etti. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve Sincan Belediyesi Genel Koordinatörü İsmail Can Ocak, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Mesut Genç de katılarak müsabakaları takip etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sincan Belediye Başkanı Ercan, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz yağlı güreş bizim ata sporumuz. Anadolunun her köşesinde büyük heyecan uyandıran bu sporu Sincanlı hemşerilerimiz de çok seviyor ve yakından takip ediyor. Biz de vatandaşlarımızın bu talepleri doğrultusunda organizasyonumuzu bu yıl itibarıyla başlatmış bulunuyoruz; inşallah önümüzdeki yıllarda da bunu geleneksel hale getireceğiz. Meydanımızda, yakın zamanda Kırkpınar ve Cumhurbaşkanlığı Başpehlivanlık Güreşleri gibi büyük organizasyonlarda mücadele etmiş sporcularımızın yanı sıra başaltı ve diğer boylarda yarışacak 500’ün üzerinde pehlivanımız er meydanına çıkacak” dedi.

‘SİNCAN ANADOLUNUN BİR ÖZETİ’

Ercan, Sincan’ın son yıllarda sanayileşmesi, çevre duyarlılığı, kültüre, sanata ve gençliğe yönelik projeleriyle adından sıkça söz ettirdiğini söyleyerek, “Yılda 20-25 bin nüfus artışıyla Ankaranın en hızlı büyüyen sanayi, kütüphane ve sıfır atık şehri olmanın yanında; adeta Anadolunun bir özeti ve mükemmel bir birleşim noktası. Dolayısıyla Anadolunun spordan sanata tüm kültür ve geleneklerinin de merkezinde yer alıyor. Bildiğiniz gibi daha bir hafta önce büyük bir katılım ve coşkuyla Türk Dünyası Festivalini gerçekleştirdik; Türk Beyleri Anıtı ve çeşitli kültürel etkinliklerle Türk dünyasını bir araya getirdik. Hemen ardından da bu güreş organizasyonuna imza attık. Sincanı sadece Anadolu ile sınırlı değil, gönül coğrafyamıza hitap eden her türlü spor, kültür ve sanat etkinliğinin merkezi yapmaya adayız. Bu doğrultuda, halkımızın büyük ilgi gösterdiği bu güreş organizasyonunu da bundan böyle Sincanımızda geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu.

‘GÜZEL BİR ATMOSFER VAR’

Er meydanında mücadele eden Başpehlivan İsmail Koç, “Antalyadan katılıyorum. Bu sene ilki düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine katılıyorum. Güzel bir atmosfer var, seyirci kalabalık. Hava da güzel, hafif Ankaranın serinliği var. 20 yaşında başladım güreşe yaklaşık 17 senedir bu sporu yapıyorum. Bizi izleyen genç kardeşlerimize önce meslek sahibi olmalarını öneriyorum. Ama spor yapmalarını tabii ki tavsiye ediyorum. Yağlı güreş de bu sporlardan bir tanesi. Başpehlivanlık gibi dünyanın bildiği bir boy var, inşallah bu boya yükselmek için ellerinden geleni yapsınlar çalışsınlar, çabalasınlar, er meydanına çıksınlar” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

‘EVE GİTTİĞİMDE ARAŞTIRACAĞIM’

Güreş organizasyonunu takip eden Merve Görgünoğlu ise “Geleneksel sporlarımızı bizimle buluşturdukları için öncelikle Sincan Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımı da alıp geldim. Sabahtan beri buradayız. Çok güzel” diye konuştu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version