Güvenlik

Sinan Ateş’in kişisel bilgilerinin temini davası, ana dosyadan ayrılan davayla birleştirildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022de Ankara Çankayada silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin ana dava Ankara 32nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tetikçi Eray Özyağci, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt Tasarlayarak kasten öldürme suçundan, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanık, 2 yıl ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılırken, 10 sanık hakkında beraat kararı verildi, 2 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

8 SANIK HAKKINDA AYRI DAVA

Öte yandan, Sinan Ateşe ilişkin bazı bilgileri öldürülmeden önce temin etmek, cinayetin ardından da olaya karışanların gizlenmesine yardımcı olmakla suçlanan dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinde görevden uzaklaştırılan komiser Talha Atalayın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 34üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. İddianamede, Burak Kılıç, Gürsel Horat, Suat Yılmazzobunun, Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan, komiser Talha Atalay’ın ise Kamu görevlisinin kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmesi veya yayması suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Sanıklar Fatih Küçükerturan, Gökhan Türkmen, Recep Küçükerturan, Yunus Hasarın da Suçluyu kayırma suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Ankara 34üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2nci duruşmasında tutuksuz sanıklardan Talha Atalay hazır bulunurken, diğerleri katılmadı. Sinan Ateşin annesi Saniye Ateş, kız kardeşleri Selma Ateş ile Sevda Ateş ve taraf avukatları da duruşmada yer aldı. Mahkeme, Ankara 32nci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği gerekçeli kararın mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

3 KURUŞ İÇİN KATLETTİLER

Duruşmada söz alan Sinan Ateşin ablası Selma Ateş, “Kardeşimi 3 kuruş için katlettiler. Katledenler de bizim yaşadıklarımızı yaşasın” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ateşin diğer ablası Sevda Ateş de “Adalet yerini bulsun. Sadece bekliyoruz; ancak ümidimiz yoktur. Dünyada umudumuz yoktur, umudumuz Allaha kalmıştır” diye konuştu.

Sinan Ateşin annesi Saniye Ateş, “Hepsinden davacıyım, hakkımı helal etmiyorum. Benim oğlumu koltuk davasına öldürdüler. Bunların tasmasını tutanlardan davacıyım. Benim çocuğumun kimseye zararı yoktu. Günlerce benim oğlumu niye takip ettiler? Niye çocuklarıyla tehdit ettiler” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

TUTUKLAMA TALEBİ

Ateş ailesinin avukatlarından Şeyda Şahin ise “Mahkeme kararına uymayan ve duruşmaya katılmayan sanıklar hakkında tutuklama kararının verilmesini istiyoruz. Adli kontrol tedbirlerini sanıklar ihlal ediyor. Dolayısıyla ihtara rağmen, adli kontrol kararlarına riayet etmeyen tüm sanıklar hakkında tutuklama talep ediyoruz. Mahkemeniz aksi kanaatteyse adli kontrol tedbirlerinin en ağır şekilde uygulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Sanık Talha Atalay, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Görevimi kötüye kullandığıma dair bir görüşmem ve bilgi alışverişim olmamıştır. Tolgahan Demirbaş ile hayatın olağan akışı içinde, trafik cezaları ile ilgili konuşurken bu konu gündemde olduğu için kendi aramızda bir konuşma gerçekleşmiştir. Herhangi bir art niyet yoktur” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Bu sırada Sinan Ateşin annesi Saniye Ateş rahatsızlanarak, duruşma salonundan çıkarıldı.

BİRLEŞTİRME KARARI

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme; davanın, Sinan Ateşin öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı ana davada dosyası ayrılan Mustafa Ensar Aykal ve Serdar Öktemin yargılandığı dava ile birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme, birleştirme kararının yerinde olup olmadığının değerlendirilmesi için dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5inci Ceza Dairesine gönderilmesine hükmetti. Ayrıca sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin de devamına karar verildi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version