Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Silifke’de develi, davullu zurnalı il olma talebi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı ‘Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteÅŸekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inÅŸa ve ihya etmemiz mümkündür’ açıklaması il olmaya aday ilçelerden biri olan 132 bin nüfuslu Mersin’in Silifke ilçesinde, il olma talebi develi, davul ve zurnalı etkinlikle duyuruldu.

Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Emin Kurt, MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Levent Nogay, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Nurettin Kaynar, Ziraat Odası BaÅŸkan Vekili Kemal Gezer, OSB Müdürü Faki Gürsoy, Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Murat Temur, MHP KAÇEP BaÅŸkanı Kıvanç Derya, diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri, muhtarlar ve bölge halkının katılımıyla yörüklerin kıyafetini giyen Belediye BaÅŸkanı Sadık Altunok, ilçenin il olma isteÄŸini ilçeye baÄŸlı tarihi Cennet-Cehennem maÄŸaralarının önünde deve üzerinde davullu zurnalı etkinlikle duyurdu.

Tarihi, denizi, doÄŸası, tarım ürünleri, sanayisi ve limanıyla geçmiÅŸte elinden alından il haklarının ÅŸimdi kendilerine geri verilmesi gerektiÄŸini belirten Belediye BaÅŸkanı Sadık Altunok, “MHP Genel BaÅŸkanımız Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında yaptığı ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisi uzun yılladır il olmayı bekleyen ilçemizde büyük bir heyecan yaratmıştır. GeçtiÄŸimiz yıl ilçemize gelen CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’la da yaptığım görüşmelerde Silifke’mizin il olması talebini ileterek kendisine bir de dosya verdim. Silifkeliler olarak yıllarca özlemle beklediÄŸimiz ve hak ettiÄŸimizi düşündüğümüz il olma fırsatını, ÅŸimdi yeniden yakaladık. Åžu anda il sayısı artırılacaksa Silifke’miz ilk adaylardan biridir ve il olmalıdır. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ve MHP Genel BaÅŸkanımız Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de il sayısını artırma kararı Cumhur Ä°ttifakı bir ilçe belediyesi olarak bizleri son derece sevindirmiÅŸtir. Tarihi ve turistik yerleriyle, deniz ulaşımıyla, tarım ürünleriyle, sanayi ürünleriyle, Akdeniz bölgesinin en önemli ilçelerinden biri olan ve ayrıca Akkuyu Nükleer Güç santralinin de ilçemize yakın bir yerleÅŸim alanı üzerinde kurulması il olmamız konusunda en büyük sebeplerimizin başında yer almaktadır” diye konuÅŸtu.

‘SÄ°LÄ°FKEMÄ°Z YA Ä°L OLACAK YA Ä°L OLACAK’

KurtuluÅŸ Savaşı’ndan sonra 1924-1933 yılları arasında İçel il merkezi olan Silifke’nin il hakkının geri verilmesini istediklerini ifade eden Altunok, “Bu yüzden Silifkeliler olarak elimizden alınan illik hakkımızın geri verileceÄŸini ümitle bekliyoruz. Bu düşüncede olan tüm Silifkeli hemÅŸerilerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluÅŸlarımız, mahalle muhtarlarımız ve bizlerin il olma istek ve çabalarının da TBMM’ye taşınmasında en büyük destekçimiz olarak da Mersin milletvekillerimizi görmekteyiz. Ben buradan sesleniyorum, ‘Silifkemiz ya il olacak, ya il olacak.’ Ä°l olmak için gerekli her türlü ÅŸartları bünyesinde barındıran Silifkemiz bir an evvel il olmalıdır” dedi.

Ãœlke genelinde 40 ilde gerçekleÅŸtirilen ihracat rakamlarının önünde olduklarına deÄŸinen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Nurettin Kaynar, “Ticari alanda İç Anadolu’ya açılan bir kapıyız, Anamur, Mut, Gülnar, Aydıncık ilçeleri bizim il olmamızı destekliyor. 40 ili geçen ihracat rakamlarımız var, tarımımızla, organize sanayimizle, limanımızla ve nükleer santralin ilçemize yakınlığıyla Silifke olarak artık kabuÄŸumuza sığmıyoruz. Tarım ürünlerimiz, çileÄŸin ve yoÄŸurdun baÅŸkenti bir ilçeyiz. Yıllar önce elimizden alınan illik hakkımızı geri istiyoruz” ifadesini kullandı. Silifke’nin il olmasını, 88 muhtarın da istediÄŸini kaydeden Silifke Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Murat Temur da “Tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle, Silifke artık kabuÄŸuna sığmıyor. Biz Silifkeli mahalle muhtarları olarak Silifke’nin il olmasını istiyoruz” diye konuÅŸtu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam