Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Silahla sırtından yaralanıp, öldüresiye dövüldü, şüphelilerden fazla hapis cezası aldı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

sanıklara haksız tahrik ve cezaların gelecekleri üzerindeki olası etkileri ile duruşmada gözlemlenen olumlu halleri dikkate alınarak indirim yapıldığı belirtildi.

Olay, 20 Mayıs 2023 tarihinde Hafik ilçesine bağlı Çınarlı köyünde meydana geldi. İstanbulda yaşayan Mesut Özer ile Ruşen Yıldız ve İsmail Akın, tatil için ayrı araçlarla Çınarlıya geldi. Ruşen Yıldız ve İsmail Akın, patates tarlalarının kiralanması nedeniyle aralarında bir süredir husumet bulunan Mesut Özeri gece saatlerinde telefonla arayarak konuşmak için çağırdı. Bir süre konuşan taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Ruşen Yıldız, iddiaya göre Mesut Özere kafa attı. İkili arasında yaşanan kavga sırasında ise Yıldızın yanında bulunan İsmail Akın, montunun sağ cebine sakladığı tabancayı çıkararak, Mesut Özerin sırtına 2 el ateş etti. Yere düşen Özeri, İsmail Akın ile Ruşen Yıldız uzun süre darbetti. Şüpheliler daha sonra araçla kaçtı. Yaşanan o anlar ise köydeki güvenlik kamerasına yansıdı. Köylülerin yardımıyla Mesut Özer, ağır yaralı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Burada 1 hafta yoğun bakımda tedavi altına alınan Özer, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edildi.

Olaydan sonra kaçan şüpheliler, 4 Ağustosta teslim oldu ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Şüpheliler için Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan Sivas Adliyesi 1inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Şüphelilerin, 12 Ağustosta avukatları aracılığıyla yaptıkları başvuru sonrası tahliyelerine karar verildi. Savcılığın itirazıyla yeniden tutuklanan Yıldız ve Akın, 3üncü kez hakim karşısına çıktı. Ruşen Yıldız ile İsmail Akın, evlerinin önünde tabancayla ateş açılması ve küfür sonrasında olayın gerçekleştiğini belirterek, haksız tahrik gerekçesi ile tutuksuz yargılanma talep etti. Mahkeme tarafından suç vasfının değişme ihtimali ve haksız tahrik gerekçesi ile Ruşen Yıldız ve İsmail Akın, 2nci kez tahliye kararıyla serbest bırakıldı.

‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanan İsmail Akın ve Ruşen Yıldız uygulanan indirimlerle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, ‘Silahla tehdit ve mala zarar verme’ suçlarından yargılanan Mesut Özere ise 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi.

BANA ONLARDAN FAZLA CEZA VERDİLER

Kendisini vuranlardan daha çok ceza aldığını söyleyen ve adalet istediğini belirten Mesut Özer, “Ruşen Yıldız beni telefonla arayarak çağırdı. Benimle bir süre konuştuktan sonra darbetmeye başladı. Daha sonra da yanındaki tetikçiye beni vurdurttu. Ben 1 hafta yoğun bakımda yaşam mücadelesi geçirdim, 80 santim bağırsağım alındı. Sırtımdan ameliyat oldum ve kalçamda da platin var. Bunlar ise 3 ay firar gezip, ifade bile vermediler. Buna rağmen iddianame düzenlendi. İddianame usulsüzce düzenlendi. Yalancı şahitlerin ifadeleriyle düzenlenmiş bir iddianame oldu. Beni darbedip sırtımdan vurdular. Ben bir hafta yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdim. Vurulduğum halde onlara benden daha az ceza verildi. Bana onlardan daha fazla ceza verdiler. Adaletin tecelli etmesini istiyorum” dedi.

BİZ KENDİMİZİ SAVUNDUK

Olay gününü anlatan Ruşen Yıldız, “Sivasa ailelerimizi ziyarete gelmiştik. Bahçede annem, yengem, amcam, amcamın oğlu ve İsmail olacak şekilde oturuyorduk. Oturduğumuz sırada bir anda hakaret ve tehdit içeren sözlerle birlikte silah sesi duyup baktığımda Mesut ve Eyüpü gördüm. Ateş edenin kimin olduğunu görmedim. Ses tonunu tanıdığım için Mesutu aradım. Neden evin önünde ateş ettiğini sordum ve Bu köyün parasını size yedirmeyeceğim, ben yiyeceğim, hepinizi öldüreceğim diyerek tehdit etti. Daha sonrada köy meydanın da karşılaştık. Burada da Mesut yine hakaret ve tehditlerine devam etti. Bende darbetmeye başladım. Bu sırada ben tabancamı eve bırakmıştım, İsmailin de bıraktığını sanıyordum. Mesutu darbettiğimiz sırada İsmail tabancasını çıkarıp, 2 el ateş ettiğini söyledi. Biz kendimizi savunduk. Böyle olsun istemezdik” diye konuştu.

İsmail Akın ise “Öldürme kastım olsaydı eylemime ve ateş etmeye devam ederdim. Silahı eve bıraktığım haliyle teslim ettik. Silaha olaydan sonra mermi ekleme ya da çıkarma da yapmadım” ifadelerini kullandı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda Ruşen Yıldız ve İsmail Akın tabanca kullanarak hayati tehlike oluşacak şekilde yaralamaya neden oldukları için 6 yıl hapis cezasına çaptırıldığı, sanıkların eylemlerini, diğer sanık Mesut Özer’den kaynaklanan ve haksız tahrik oluşturan davranışın etkisi altında gerçekleştirdikleri anlaşıldığından haksız tahrike konu eylemin sanıklarda meydana getirdiği hiddet de dikkate alınarak cezalarının TCKnın 29uncu maddesi uyarınca takdiren 1/2 oranında indirilerek 3er yıl hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına, katılan sanıklara verilen cezaların gelecekleri üzerindeki olası etkileri ile duruşmada gözlemlenen olumlu halleri dikkate alınarak TCKnın 62/1inci maddesi uyarınca takdiren 1/6 oranında indirilerek 2,5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildiği belirtildi. Mesut Özer ile ilgili ise Silahla birden fazla kişiyi tehdit, mala zarar verme’ ve bunu zincirleme olarak yaptığı suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çaptırıldığı kaydedildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) ve Ruşen Yıldız’ın (46) yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. M

  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) ve Ruşen Yıldız’ın (46) yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. M

  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) ve Ruşen Yıldız’ın (46) yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. M

  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32) (Fotoğrafta), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) ve Ruşen Yıldız’ın (46) yargılandığı davanın gerekçeli kararı

  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) ve Ruşen Yıldız’ın (46) (Fotoğrafta) yargılandığı davanın gerekçeli kararı

  • Sivas'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden 2 sanıktan İsmail Akın (31) (Fotoğrafta) ve Ruşen Yıldız’ın (46) yargılandığı davanın gerekçeli kararı

Continue Reading
Reklam