Ekonomi
Sigorta Şartı Kalmayacak: Ev Kadınlarına Erken Emeklilik Hakkı Doğuyor
Emekli olmak isteyen ev kadınları için sevindirici bir gelişme yaşandı.
Emekli olmak isteyen ev kadınları için sevindirici bir gelişme yaşandı. Meclis’e sunulan yeni teklif yasalaşırsa, sigorta ve doğum öncesi sigortalı tescili şartı ortadan kalkacak ve binlerce anne emeklilik imkanı elde edebilecek.
MHP’nin verdiği kanun teklifiyle, ev kadınlarının erken emekli olma fırsatı gündeme geldi. Erken emeklilik hakkı için gerekli şartları sağlayan kadınlar için söz konusu teklif Meclis’e sunuldu. Bu düzenleme, kadınlara hizmet borçlanması hakkı tanımakta. Önceden muhalefet partileri tarafından sunulan kanun teklifleri yasalaşmazken, bu sefer MHP’li milletvekilleri tarafından hazırlanan teklif, önemli bir değişiklik vaadediyor.
Yasa Geçerse Kimler Faydalanacak?
Eğer yasa teklifi yasalaşırsa, sadece staj ve çıraklık yapmış olan anneler değil, tüm anneler sigorta başlangıç şartı olmadan borçlanma hakkı elde edebilecek. Bu durum, EYT öncesi yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde doğum yapmış anneler için de emeklilik hakkı tanıyacak. Bu fırsat, binlerce kadının emekli olabilmesi için yeni bir kapı açabilir.
KAYNAK: HABER MERKEZİ