Türkiye
Sigara Tiryakilerine Kötü Haber! Zam Geldi, En Yüksek Sigara 110 TL’ye Satılacak
Bu hafta sigara fiyatlarında yaşanan artışlarla sokağa çıktı. Sigara sektöründeki son gelişmeler arasında öne çıkan Philip Morris grubu, fiyatlarında ciddi bir artışa gitti. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar’ın sosyal medya duyurusuna göre, grubun en ekonomik sigarası 80 TL, en üst düzey sigarası ise 110 TL’ye yükseldi.
Bu zam, daha önce BAT, Esse ve JTİ gibi diğer büyük grupların da fiyat artırımı yapmasıyla beraber sektör genelinde tüketicileri zor durumda bırakıyor. Özellikle BAT grubunun ürünlerinde en ucuz sigara 75 TL, en pahalı sigara ise 91 TL olarak belirlendi.
Sektörde yaşanan bu fiyat artışları, hem tüketicilerin bütçesini zorlarken hem de sigara kullanım alışkanlıklarında değişikliklere yol açabilir. Ekonomik belirsizlik dönemlerinde, bu tür zamların uzun vadeli etkileri merak konusu.
Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…
KAYNAK: HABER MERKEZİ