Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

SGK Girişi Bu Yıl Olanlara Erken Emeklilik Müjdesi! Hemen e-Devletten Kontrol Edin

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

SGK Girişi Bu Yıl Olanlara Erken Emeklilik Müjdesi! Hemen e-Devletten Kontrol Edin
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye’de sosyal güvenlik mevzuatındaki reformlar, emeklilik şartlarında önemli değişiklikler getirdi. Sigorta yılınıza göre ne zaman emekli olacağınız artık belirlendi! E-Devlet üzerinden hemen kontrol edin, SGK’dan müjdeli haber geldi!

1999 ve 2008 yıllarında yapılan düzenlemelerle birlikte, emeklilik yaşları ve prim günü gereksinimleri kadınlar ve erkekler için farklılaştı. 9 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar, şanslı bir konumda bulunuyor. Ancak sonradan sigortalı olanlar için farklı kriterler geçerli.

Önceden, 1999 öncesinde sigortalı olan erkekler için emekli olabilmek için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl prim ödeme şartı aranıyordu. Ancak sonradan sigortalı olanlar için bu yıl şartı aranmamakta.

Yeni düzenlemeye göre, 9 Eylül 1999’dan sonra ilk kez sigortalı olanlar için emeklilik şartları ikiye bölünüyor. Yıl şartı yerine yaş ve prim günü şartları geçerli hale geliyor. En az 7,200 prim gününe yani 20 yıla ulaşmak gerekiyor.

Tam emeklilik için 01 Mayıs 2008 tarihinden sonra sigortalı olan erkekler için emeklilik yaşı 2036’ya kadar 60, 2044 yılında ise 65’e çıkıyor. Kadınlar için ise emeklilik yaşı 2036 yılına kadar 58, 2048’de de 65’e ulaşıyor.

Kısmi emeklilik için ise 2008’e kadar olan dönemde 4,500 gün (12.5 yıl) prim ödeme şartı uygulanırken, 2008’den sonra işe girenler için bu süre 5,400 gün (15 yıl) olarak belirlenmiştir. Kısmi emeklilik için ayrıca 25 yıl sigortalılık şartı da bulunuyor.

Önemli bir detay da, hem kadınlar hem de erkekler için emeklilik yaşlarının 2036’dan sonra kademeli olarak artırılacak ve 5,400 günün tamamlandığı tarihe göre belirleneceği.

Bu değişiklikler, Türkiye’de emeklilik sisteminin daha sürdürülebilir ve adil hale getirilmesi amacıyla yapıldı. Ancak her bireyin emeklilik durumu farklı olabileceğinden, uzmanlardan destek almak ve kişisel emeklilik planlaması yapmak önemlidir. Emeklilik hesabınızı yapın ve hayatınızı planlamak için şimdi harekete geçin!”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam