Emeklilik

SGK Girişi 1999 Sonrası Olanlara 43-45 Yaşla EYT’siz Emeklilik

1999 sonrası SGK girişi olanlar için EYT’siz 43-45 yaşında erken emeklilik imkanı fırsatı.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

1999 sonrası SGK girişi olanlar için erken emeklilik fırsatı doğuyor. EYT yasasının dışında kalan milyonlarca kişi için kademeli emeklilik düzenlemesi gündemde. Bu düzenleme hayata geçtiğinde, 43-45 yaşında emeklilik şansı doğacak. İşte tüm detaylar!

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

EYT Yasası ve 1999 Sonrası Sigorta Girişi Olanlar

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren EYT yasası, milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı sundu, ancak sadece 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişli olanlar bu haktan yararlandı. 9 Eylül 1999 ve sonrası sigorta girişi olanlar için ise EYT dışında kalmaları hayal kırıklığı yaratmıştı. Şimdi ise bu grup için yeni bir umut olan kademeli emeklilik düzenlemesi konuşuluyor.

Kademeli Emeklilik Nedir?

Kademeli emeklilik, sigorta giriş tarihine göre yaş ve prim gün şartlarını tamamlayan kişilere erken emeklilik hakkı sağlayan bir sistemdir. Bu düzenleme hayata geçerse, 9 Eylül 1999 ve sonrası sigorta girişli olanlar, prim günlerini doldurduklarında 43-45 yaşında emekli olabilecekler. Düzenlemenin şimdilik SSK ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsayacağı öngörülüyor, ancak kapsamın genişletilmesi de mümkün.

Kademeli Emeklilikte Yaş ve Prim Gün Şartları

Kademeli emeklilik düzenlemesinin detayları henüz netleşmese de, tahminlere göre 6.250 prim gününü dolduran erkekler 45, kadınlar ise 43 yaşında emekli olabilecek. Sigorta giriş tarihine göre yaş ve prim gün şartlarında farklılıklar olabileceği de belirtiliyor.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Kademeli Emeklilikte Son Gelişmeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan kademeli emeklilik düzenlemesi, torba yasa kapsamında Meclis’te ele alınabilir. Ekim ayında Meclis’in yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte bu düzenlemenin netleşmesi bekleniyor.

BİZİ TAKİP EDEREK DESTEK OLUN…

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version