Güvenlik
Seyit Muhammet’in öldürülmesine ilişkin davada, mobese kayıtları istendi
Olay, 25 Aralık 2024te Aksu ilçesinde meydana geldi. Seyit Muhammet Talay, sevgilisi A.S. (24) ile ayrıldıktan sonra iddiaya göre kızın ailesi ile aralarında husumet başladı. Talay, olay günü A.S.nin evinin önünden aracıyla geçtiği sırada eski sevgilisi ve kardeşleri ile tartıştı. Genç kızın babası Ömer Sıcak ve aile bireylerinin gelmesiyle tartışma kavgaya dönüştü. Arbede sırasında Seyit Muhammet Talay bıçaklandı. Talay, babası Ramazan Talay ve kuzeni Serdar Elgünü arayıp bıçaklandığını söyledi.
HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Seyit Muhammet Talay, ihbarla olay yerine gelen polise, bilincini kaybetmeden önce kendisini bıçaklayan kişinin Ömer Sıcak olduğunu söyledi. Kepez Devlet Hastanesine kaldırılan Talay, hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ömer Sıcak tutuklanırken, kızları A.S., D.S. ve S.T. serbest bırakıldı. Ömer Sıcak, kızları A.S. ve D.S. hakkında Kasten öldürme, S.T. hakkında Suç delillerini gizleme, yok etme suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede; Ömer Sıcak, A.S. ve D.S.nin birlikte hareket ettikleri, maktul yaralı haldeyken A.S. ve D.S.nin saldırmaya devam ettiği belirtildi.
GÖRÜNTÜLER BULUNAMADI
Tutuklu sanık Ömer Sıcak ile tutuksuz sanıklar A.S., D.S. ve S.T., Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Olay günü bölgedeki güvenlik kameralarına ilişkin istenen görüntülerin bulunamadığı belirtildi. Olaydan önce çekildiği iddia edilen görüntüler de mahkemede izletildi. Videoda, maktulün sanık A.S.nin evinin önünden geçtiği ve tartışma yaşandığı görüldü.
ANNE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Şikayetinin devam ettiğini kaydeden maktulün babası Ramazan Talay, “Videoda, Polisi aradık diyorlar. Ama polisi aramamışlar. HTS kayıtlarında çıkmadı” dedi.
Olayda kullanıldığı iddia edilen bıçağı S.T.nin ulaştırdığını belirten anne Sevim Talay ise “O bıçağı S.T. getirmiş, babasının eline vermiş. Selahattin D. anlattı, Çocuğu gözümün önünde parçaladılar demiş. Gereğinin yapılmasını istiyorum” diye konuştu. Anne Talay, duruşmada gözyaşlarına hakim olamadı.
SAĞLIK SORUNLARIM VAR
Tutuklu sanık Ömer Sıcak ise “Yalan beyanlarla mahkemeyi yanıltmaya çalışıyorlar. HTS kayıtlarıyla da bellidir. Olayın en iyi tanığı benim. Burada sağlık sorunlarım var. Zor durumdayım. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, yeni 2 tanığın dinlenmesine, mahkemeye ulaşmayan olayın gerçekleştiği bölgedeki mobese kamera kayıtlarının yeniden istenmesine, Ömer Sıcakın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar A.S., D.S. ve S.T.nin adli kontrol hükümlerinin sürmesine karar verip, duruşmayı erteledi.