Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Seren Serengil’in Can Tanrıyar’a hakaret davasında 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

SOSYAL medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Can Tanrıyar’a hakaret ettiÄŸi iddiasıyla yargılanan Seren Serengil hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Serengil’in “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisini istendi.

Ä°stanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, tutuksuz sanık Seren Serengil ve müşteki Can Tanrıyar gelmediler. Müşteki Can Tanrıyar’ın avukatı duruÅŸmada hazır bulundu.

DuruÅŸma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Seren Serengil’in Can Tanrıyar’a hitaben kullandığı “ÅŸizofren, manyak, tımarhanelik” ÅŸeklindeki sözlerinin ifade özgürlüğü sınırını aÅŸan sözler olduÄŸunu ve bu haliyle “hakaret” suçunu oluÅŸtuÄŸunu belirtti. Mütalaada, “ÅŸizofren” sözünün kiÅŸinin ÅŸeref, onur ve haysiyetini rencide edebilecek nitelikte olmadığı, bu nedenle zincirleme suç unsurunun oluÅŸmadığı kaydedildi. Ancak “manyak ve tımarhanelik” sözlerinin ifade özgürlüğü sınırını aÅŸan söylemler olduÄŸu belirtildi. Mütalaada sanık Seren Serengil’in “hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

SON SAVUNMASI İÇİN ERTELENDİ

Can Tanrıyar’ın avukatı, mütalaaya katıldıklarını belirterek “Suçun yasal unsurları oluÅŸmuÅŸtur. Sanık sistematik ÅŸekilde aynı benzer paylaşımlar yapmaya devam etmektedir. Cezalandırılmasını talep ederiz” dedi. Mahkeme, sanık ve avukatına esasa iliÅŸkin mütalaaya karşı son savunmasını yapabilmesi için süre verilmesine karar verdi. DuruÅŸma ertelendi.

Ä°DDÄ°ANAME

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Can Tanrıyar “müşteki”, Seren Serengil ise “şüpheli” olarak yer aldı. Ä°ddianamede, Serengil’in sosyal medya hesabı Instagram üzerinden “Bu manyak içim gerekeni yapalım. Tımarhanelik ama önce bir parmaklık görsün, belki düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz’ün CumhurbaÅŸkanı’na seslendiÄŸi Can Tanrıyar’dır” ÅŸeklinde hakaret içerikli paylaşımda bulunduÄŸu anlatıldı. Bu sözlerin müşteki Tanrıyar’ın onur, ÅŸeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduÄŸunun belirtildiÄŸi iddianamede, Serengil’in “Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam