Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Dato Johari Bin Abdul ile görüştü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Dato Johari Bin Abdul ile görüştü.

TBMM BaÅŸkanı ​Şentop, Ä°slam Ä°ÅŸ BirliÄŸi TeÅŸkilatı Parlamento BirliÄŸi (Ä°SÄ°PAB) 17’nci Konferansı kapsamında, Malezya Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Dato Johari Bin Abdul ile görüştü. Åžentop, görüşmede; karşılıklı iyi iliÅŸkilerin bulunmasından duyulan memnuniyeti dile getirerek, iki ülke parlamentoları arasında temas ve iÅŸ birliÄŸinin daha da artırılabileceÄŸini söyledi. Kapsamlı Stratejik Ortaklık seviyesine yükseltilen ikili iliÅŸkiler kapsamında ticaret hacmini dengeli biçimde artırma hedefini ifade eden Meclis BaÅŸkanı Åžentop görüşmede, Türkiye’nin yaÅŸadığı 15 Temmuz FETÖ darbe giriÅŸimini hatırlatarak, söz konusu örgütün, faaliyette bulunduÄŸu ülkeler açısından da milli güvenlik riski oluÅŸturduÄŸunu vurguladı. Yeni jenerasyon bir terör örgütü olarak ülkeleri istikrarsızlaÅŸtırarak faaliyetlerini yaymak ve eÄŸitim kurumu, STK gibi yapılarla kendini gizleyebildiÄŸine dikkat çeken Şentop, Malezya’nın FETÖ’yle mücadelede gösterdiÄŸi iÅŸbirliÄŸinden dolayı da memnuniyetini dile getirirken, Malezya’da halen aktif olan FETÖ iltisaklı okullarla ilgili de çözüm beklentisini aktardı.

‘ERDOÄžAN, MÃœSLÃœMANLARIN ÅžAMPÄ°YONU’

Malezya Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Dato Johari Bin Abdul da, örgütün yapısını anladıklarını ve Türkiye’ye desteklerini ifade ederken, “ErdoÄŸan bizim de gıptayla baktığımız bir insan ve diyebiliriz ki Müslümanların ÅŸampiyonu” ifadelerini kullandı.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam