Sosyal medyada bizi takip edin

Spor

Åženol GüneÅŸ: Caner ile görüşmedim, illa isim istiyorsanız Neymar’ı almak isterim 

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BeÅŸiktaÅŸ Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ, “Caner’i severim, iyi oyuncudur. Caner ile hiç görüşmedim. Zaten bu görüşmeyi benim yapmam doÄŸru olmaz. Caner’e de sorabilirsiniz. Caner ile ilgili bir düşüncemiz yok, olsa da size söyleriz. Gündemde yok ÅŸu anda” dedi. 

Beşiktaş, sabah saatlerinde basına açık yaptığı antrenmanla Antalya kampındaki hazırlıklarına devam etti. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, antrenman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oynadıkları oyunu geliÅŸtirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Åženol GüneÅŸ, “Gizli bir ÅŸeyimiz yok. Her ÅŸeyimiz açık. Bazen çok fazla kalabalık, antrenmanın havasını çok bozmasın diye düşünüyoruz. Åžimdi birlikte olmamamızın şöyle bir amacı var. Siz de görün, biz de anlatıyoruz. Oyuncuların niyetini de görüyoruz. Hakikaten iyi niyetliler, iyi çalışıyorlar. Anlattıklarımızın anlaşılması, onların uygulanmasını maçta görmek istiyoruz. Onları görebilirsek sıkıntımızın azalacağını düşünüyorum. Mevcut duruma baktığımız zaman günde 2 antrenman yapacağız. Sonrasında müsabakalar var. Maç günleri de antrenman yapacağız ancak oynayanlar, oynamayanlar diye ayıracağız. 1 haftayı daha yoÄŸun geçirip, gelecek hafta daha ÅŸekillenecek bir hal alacağız. Bugün de yarım saat salonda çalıştıktan sonra buraya geldik. AkÅŸama da yoÄŸun ancak sahada bir antrenman olacak. Oynanan oyunu nasıl daha da geliÅŸtirebiliriz. Bugün de önde birlikte baskı yapmayı, birlikte hücum etmeyi anlatmaya çalışıyoruz. Her oyuncunun alışkanlıkları var. Topla oynamak isteyen var, topu verip boÅŸ alan yaratmakta sıkıntısı olan var. Bunları izah ediyoruz, sonrasında oyunda görmek istiyoruz. Mesafe aldığımızı düşünüyorum. Bunu yapmak için topa sahip olmak, top kaybı yapmamak gerekiyor. Onları da dinleyerek en iyisini yapmaya çalışıyoruz. BulunduÄŸumuz otel tam bir spor merkezi. Dünya çapında bir salonu var. Ä°lk müsabakada biraz zorluk olacak belki ama 2 ve 3’üncü maçta daha baÅŸka bir yapıyla olacağını düşünüyorum. Gelecek oyuncularımız var. 2 oyuncumuz hafta sonuna doÄŸru gelecek. 2 oyuncumuz Dünya Kupası’nda olduÄŸu için biraz daha geç gelecek. Hem kupa hem lige kadar hazır oluruz” ifadelerini kullandı. 

“GHEZZAL’IN TEDAVÄ°SÄ° SÃœRÃœYOR, JOSEF HAFTAYA TAKIMA KATILABÄ°LÄ°R” 

Sakat oyuncular hakkında da bilgiler veren tecrübeli teknik adam, “Sakatlık olarak Ghezzal burada ama tedavisi ayrı yapılıyor. Umut yarın ya da öbür gün katılır. Josef de haftaya zannediyorum gelecek. Ä°ki ayağı arasında kuvvet farklılıkları var. Yüzde 17 ÅŸu anda. Yüzde 10’un altına düşmesini bekliyoruz. Onun da toparlayacağını düşünüyoruz. O da arzulu, istekli ama sakatlık riski olmadan çalıştırmak gerekiyor. Bu hafta takımla olmayacak. DiÄŸer oyuncular katılacak. Genç oyuncular var. Sayılar geldikçe belki hafta içi birkaç tanesini bırakabiliriz. Çünkü onların da maçları var. Bir de burada oyun bakımından fazla gençle oynadığınız zaman hem diÄŸer oyuncuları görmede sıkıntı oluyor. Hem de onlar için sıkıntı olabiliyor. Kampın genel durumu bu. BaÅŸkan da bugün gelecek. Ne hangi oyuncuyu alacağımızı ne hangi oyuncuyu göndereceÄŸimizi konuÅŸtuk. Åžu anda hiçbir oyuncu gitmiyor. Hiçbir oyuncuyu da almıyoruz. Almamız da mümkün deÄŸil. Gitmesi de mümkün deÄŸil. Ara transfer döneminde mümkün olacak. Ben oyuncuya seni oraya yazmak, orada oynamanı istiyorum ama gitmek istiyorsan oyununla ya da davranışınla onu da bileyim ona göre davranayım. Åžu an mümkün deÄŸil. Ä°zin de veremem. AÄŸzımızdan çıkan oyuncular oluyor. Benim öyle bir beyanatım yok. Ama yorum yapan arkadaÅŸlar benim ya da takımın üstünden yapıyor. Benden önceki kötü, ben iyiyim olgusunu doÄŸru bulmuyorum. Zaten eksik varsa düzelteceÄŸiz. Belki yapılan doÄŸrular var, yanlış var. Biz de yapacağız yanlışlar. Antrenmanda anlatıyoruz, oyuncu yanlış anlayabiliyor. Hataları düzeltebilirsek baÅŸarı gelir. DeÄŸiÅŸim öyle olur. Oyuncu hata yaptı, seni kovdum demiyorum. Sürekli yapıyorsa ve baÅŸarısızsa gidecek. Fiziksel, teknik, taktik bütün çalışmaları yapacağız. Öncesi yok bizim için. BaÅŸkasını suçlayarak kendimizi aklamak istemiyoruz. Zaten ona da gerek yok. Mevcut oyuncularla en iyisini yapacağımızı düşünüyoruz. Mevcut kadroyla her maçı kazanmak için oynayacağız. Ona göre hazırlanıyoruz. BeÅŸiktaÅŸ büyük bir camiadır. Oyun, skor üstünlüğünü saÄŸlamak için sahaya çıkar. BeÅŸiktaÅŸ’ın bir felsefesi, kültürü varsa ben de ona ayak uydurmak zorundayım. Biz burada görevliyiz. Camianın kültürü ve beklentisi bu. Sadece oyunumuzu nasıl yukarı çıkartırız, takım olarak da rakipleri nasıl yenebiliriz ona bakıyoruz. 3’lü ya da 4’lü deÄŸiÅŸtireceÄŸiz. Ben bu sistemlere takılmıyorum dediÄŸinizde inanmıyorlar. Sistemlerin hepsini bilirsin ama deÄŸiÅŸkenliÄŸe hazır olman gerekir” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

“CANER Ä°LE GÖRÜŞMEDÄ°M, Ä°LLA Ä°SÄ°M Ä°STÄ°YORSANIZ NEYMAR’I ALMAK Ä°STERÄ°M” 

Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran Caner Erkin ile görüşmediÄŸini dile getiren Åženol GüneÅŸ, “Caner’i severim, iyi oyuncudur. Caner ile hiç görüşmedim. Zaten bu görüşmeyi benim yapmam doÄŸru olmaz. Caner’e de sorabilirsiniz. Caner ile ilgili bir düşüncemiz yok, olsa da size söyleriz. Gündemde yok ÅŸu anda. BaÅŸka çirkin iddialar da oluyor. Daha önce başımıza geldi. Birisi size bir ÅŸey söylüyor ve cevap vermenizi istiyor. Benim konuyla ilgim yok. Ne Sayın Ismael ne Caner ne de baÅŸka bir oyuncuyla ilgili aÄŸzımdan bir ÅŸey çıkmadı. Öyle bir konu yok. Beni bazen bilmediÄŸim numaralar arıyor. Olmayan bir ÅŸeyi cevaplamamızı istiyorsunuz. Hiçbir oyuncuyla ilgili taahhüttüm yok. Eldeki kadroyla  6 maçı geçeceÄŸiz. Transfer ayı geldiÄŸinde buradan kimin gideceÄŸini, saÄŸlam mı, sakat mı, lazım mı deÄŸil mi ben de karar vermeyeceÄŸim. Benim düşüncem olacak, yönetim karar verecek. Hiç beklenmeyen geliÅŸmeler olabilir. Ä°yi oynayan oyuncuya çok talep gelir. Onun sayesinde baÅŸka oyuncular alırsınız. Zaten siz yorum yapıyorsunuz. Onlara bir ÅŸey diyemem, onlar yorumdur. Oyuncuyla ilgili isim istiyorsanız Neymar’ı almak isterim mesela. Ä°lla isim istiyorsanız siz de yarın görüşmelere baÅŸlayın. Ronaldo’yu istemiyorum ÅŸu anda. ÇocuÄŸun kafasını karıştırmayalım, anlamış çünkü. Bunlar baÅŸarılı oyuncular. Dünya çapında oyuncular. Kendilerini kanıtlamışlar, biz de hayranlıkla izliyoruz. Yine de baÅŸkanla konuÅŸacağız” diye konuÅŸtu. 

“GHEZZAL’IN ÅžUBAT BAÅžINDA DÖNMESÄ°NÄ° BEKLÄ°YORUZ”  

Rachid Ghezzal’ın Åžubat ayında takıma dönmesini beklediklerini sözlerine ekleyen GüneÅŸ, “Åžubat başı bekliyoruz. Ä°yi de çalışıyor. Buraya gelme sebebi de o. Çok yoÄŸun çalışıyoruz. Bugün maç olduÄŸu için biraz öne aldık. 11.00 – 17.00 olacak antrenmanlar. Ghezzal bizle olursa daha iyi çalışır ve tedavisi olur diye düşünüyoruz. Josef daha iyi durumda. Josef’in dönmesi daha kısa olabilir. Umut yarın öbür gün takımla çalışır. BaÅŸka da sakatımız yok. Ghezzal, burada bizimle iki çalışma, iki tedavi ÅŸeklinde geçiyor” dedi. 

“BU SIRAT KÖRPÃœSÃœNDEN GEÇECEĞİZ” 

BaÅŸkan Ahmet Nur Çebi’nin Åžampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyorum’ açıklaması hatırlatılan Åženol GüneÅŸ, sözlerini şöyle noktaladı:

“Futbol oynuyorsak en iyisi olun. Mükemmellik yoktur ama o yolda bir çalışma vardır. Åžampiyonlar Ligi’ni kazanmanın zor olduÄŸunu baÅŸkan bilmiyor mu, biliyor. Gruptan çıkmak da zordu, oraya katılmak da zordu. Bazen ÅŸampiyon olmak bazen ligde kalmak da zor. Senin ne yaptığınla ilgili bu. DoÄŸru iÅŸler yaparak o yola girelim. BaÅŸkan bunu söyledi diye bu sene, önümüzdeki sene olsun demek doÄŸru deÄŸil. Türkiye’de ÅŸampiyon seneye yine elemelere katılacak. Åžampiyonlar Ligi’ne katılmanın zor olduÄŸu dönemde bunu söylüyorsa bir vizyon çiziyor. Bu hemen olur mu, olmaz. Buradan bir kaos çıkartmak doÄŸru deÄŸil. Ben baÅŸkanın niyetini de düşüncesini de biliyorum. Türkiye’de bazen 1’mi daha büyük, 4’mü daha büyük tartışılıyor. Ben onu iyi tanıyorum, o da beni iyi tanıyor. Oradan bir ÅŸey çıkmaz. Zorluk var. Åžu anda zor bir dönemden geçiyoruz. Ben anlatıyorum, oyuncu anlayacak. Sonra kızacak, oynayacak, oynamayacak. Bunlar hep yaÅŸanacak. Bu sırat köprüsünden geçeceÄŸiz. Buradan iyi geçersek o zaman önümüz aydınlık. Zirveye çıkmak o kadar kolay deÄŸil. Çıktıktan sonra kıymetini bileceÄŸiz.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

– Åženol GüneÅŸ’in açıklamaları

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam