Türkiye
Senegal Cumhurbaşkanının eşinden Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık Projesi’ne destek
Başkent Dakara yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Malicounda ilçesindeki Warang İlkokulu’nda, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ile ilgili etkinlik düzenlendi. Türkiyenin Dakar Büyükelçiliği ve Sıfır Atık Vakfı öncülüğünde Birleşmiş Milletler (BM), Ulusal Entegre Atık Yönetim Şirketi (SONAGED) ve Enda Enerji iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Senegal Cumhurbaşkanı Fayeın eşi Marie Khone Faye, Türkiyenin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, BM Senegal Mukim Koordinatörü Aminata Maiga, yerel yetkililer ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin başlangıcında sembolik olarak okul bahçesini süpüren Faye, ardından Senegalin de sembolü olan baobab fidanı dikti. Etkinlikte, Emine Erdoğanın 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliklerine gönderdiği video mesaj da gösterildi.
TAKDİRLE KARŞILIYORUM
Faye, etkinlikte hazır bulunan öğrencilerle geri dönüşümle ilgili hazırlanan atölyelere katıldı. Burada 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ile ilgili konuşan Faye, eğitimin, tüm değişimlerin kilit noktası olduğunu belirterek, çevrenin korunmasına ilişkin verilecek eğitimlere daima destek olacağını söyledi. “Sayın Emine Erdoğanın sürdürülebilir kalkınma konusunda gösterdiği çabayı takdirle karşılıyorum” ifadesini kullanan Faye, temiz bir Senegal için gençlere güvendiğinin altını çizdi.
Türkiyenin Dakar Büyükelçisi Sağman da sıfır atık girişiminin tarihinden bahsederek, bu yıl moda ve tekstilde sıfır atığa doğru temasının benimsendiğini dile getirdi. Büyükelçi Sağman, Emine Erdoğanın himayelerinde başlayan girişim sayesinde 2035e kadar tüm atıkların yüzde 60ının geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti. Sağman, Marie Khone Fayeın da 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliğine katılımının Senegalin çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınma konusundaki güçlü taahhüdünü gösterdiğini vurguladı.