Türkiye
Şehitler için İstanbul’dan Çanakkale’ye yürüyen gazi torunu Edirne’ye ulaştı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı ve Çanakkale Savaşı gazisi torunu Saffet Gümüş, İstanbuldan başlattığı Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşünün 6ncı gününde Keşana geldi. Bu yıl yürüyüşünün 7ncisini gerçekleştiren Gümüş, üzerindeki o dönemin askeri üniforması ile vatandaşların ilgisini gördü. Elinde bayrak ile yürüyerek Çanakkaleye giden Gümüşü, Keşanda Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral karşıladı. Gümüş, Kırala günün anısına Türk bayrağı hediye etti.
ŞÜKRETMESİNİ BİLELİM
Yolunun şehitler yolu olduğunu belirten Gümüş, “Bundan 110 yıl önce Türkiyenin dört bir yanından Tokattan, Başçiftlikten her ilden 15 yaşında Çanakkaleye gittiler. Niçin gittiler? Sebepleri vardı. Vatan elden gidiyordu, namus elden gidiyordu. Bayrak elden gidiyordu, Kuran elden gidiyordu. O düşmanı püskürtmek için 15 yaşında geldiler. Mekanları cennet olsun. Eğer onlar 110 yıl önce oraya gitmeselerdi, şu an bu al bayrağın altında yaşamıyor olabilirdik. Allah tüm şehirlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Onları doğuran annelerin de bugün anneler günü. Tüm şehit ve gazi annelerimiz ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Razaman ayındayız, orucum. 110 yıl önce yine Çanakkalede Mehmetçiklerimiz oruç tutmuşlar. Tabii serpme sofra yok, yemek seçmek yok. Aç, susuz, uykusuz. Sadece çiriş otu yiyerek oruç tutmuşlar. İftarları yine süslü sofralar değil. İftarları sadece bir matara su. Onun için gençlerimize ve Türkiyede yaşayan Müslüman kardeşlerimize söylüyoruz. Şükretmesini bilelim, şükredelim” dedi.
BU ÜLKE, BİZE ALTIN TEPSİDE HEDİYE EDİLMED
Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral da Saffet Gümüşü bu anlamlı yürüyüşü nedeniyle tebrik edip, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Çanakkale şehirlerimizi unutturmadığı için Saffet Beye çok teşekkür ediyorum. Unutulmamalıdır ki bizim sınırlarımız kalemle çizilmedi, kanla çizildi. Bu ülke, bize altın tepside hediye edilmedi. Savaşarak kazandık. Her karışında şehitlerimizin kanı bulunmaktadır. Her ne olursa olsun topraklarımıza, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Bize bu toprakları vatan olarak armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun” diye konuştu.