Türkiye

Saros Körfezi’nde ‘İspanyol dansçısı’ balığı görüntülendi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İbrice Limanı açıklarında yaklaşık 20 metre derinliğe dalış yapan dalış eğitmeni Volkan Evşen, su altı kamerasıyla çekim yaptığı sırada Kızıldeniz gibi sıcak sularda yaşayan İspanyol dansçısı balığına rastladı. Evşenin görüntülediği İspanyol dansçısı balığı, bir süre dalgıcın yanında yüzdükten sonra gözden kayboldu.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

HAYRAN KALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Volkan Evşen, Saros Körfezinde 2nci kez İspanyol dansçısı balığıyla karşılaştığını belirterek, “Saros Körfezinde en nadir rastlayabileceğiniz canlılardan birisi, kanat benzeri uzuvlarıyla adeta su içerisinde dans eden İspanyol dansçısı balığıdır. Yüzerken dans ediyormuş gibi güzel bir figür ortaya koyuyor. Oldukça zarif bir yüzüşe sahip. Bu türlere Kızıldeniz gibi daha çok sıcak denizlerde rastlamak mümkün. Saros Körfezi’nde 2 kez rastlayabildiğim bu ender tür tüm dalgıçların karşısına çıkabilir. İklim değişikliği ve ısınan sular sayesinde yaşam alanını genişleten bu canlıya hayran kalmamak mümkün değil” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version