Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Şanlıurfa’da kalıcı konutların inşasına başlandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca Şanlıurfa’nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların inşasına başlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da kalıcı konutlar için çalışmalar başladı. Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 897 konut için kazma vuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şanlıurfa’da konutların yatay ve yöresel mimariye uygun inşa edileceği belirtilerek, sadece konut değil, çocuk oyun parkları, spor ve dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu bir yaşam alanı oluşturulacağı kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Bilimsel, güçlü, hızlı; TOKİ ile dirençli şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü adımlarla. Şanlıurfa Birecik ve Eyyübiye’de de başladık” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam