Türkiye

Şanlıurfa – Büyükelçi Ossowski: Bu bölgede gerilimin artırılması ateşle oynamaktır

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, “İsrailin İrana yönelik saldırısına ilişkin, “Bu bölgede gerilimin artırılması ateşle oynamaktır. İsraili, bölgedeki ülkelerle yaşadığı meseleleri diplomatik yollarla çözmeye çağırıyoruz” dedi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, Malta, İspanya ve Hollandanın Ankara büyükelçileri ve eşlerinin yer aldığı heyet, programı kapsamında ilk olarak Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldakı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından heyet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ossowski, İsrailin İrana yönelik saldırısına ilişkin, “Bu bölgede gerilimin artırılması ateşle oynamaktır. İsraili, bölgedeki ülkelerle yaşadığı meseleleri diplomatik yollarla çözmeye çağırıyoruz. Askeri yollarla gerilimin artırılması hiçbir zaman çözüm olamaz” dedi.

SON DERECE ETKİLEYİCİ BİR ŞEHİR

Diğer yandan Şanlıurfaya ilişkin konuşan Ossowski, “Şanlıurfa, medeniyetlerin beşiği; sadece Avrupa değil, dünya medeniyetlerinin de başlangıç noktalarından biri. Bu nedenle ziyaret edilmesi gereken, son derece etkileyici bir şehir. Aynı zamanda çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptı, bu konuda örnek bir dayanışma sergiledi. Türkiye2nin ve Şanlıurfanın gösterdiği bu insani tutum, tarihi bir dayanışmadır. Şanlıurfa, çok rekabetçi bir şehir. Tarıma dayalı sanayinin yanı sıra başka alanlarda da büyük potansiyel var. Daha fazla Avrupa firmasını buraya çekmek, yatırımlarını sürdürmelerini ve artırmalarını istiyoruz” diye konuştu. Ossowski, ABnin Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olduğunu ve Avrupa ülkelerinin Türkiyeye doğrudan yabancı yatırımlar açısından önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

AB, TÜRKİYENİN EN ÖNEMLİ TİCARET ORTAĞI

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Ossowski, ayrıca gerçekleştirdikleri temaslar kapsamında kentin yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı bulduklarını belirterek, “Bunları çok beğendik, 2026da Dünya Müzik Şehirleri Zirvesi, Şanlıurfa’da yapılacak. Bu bizim için çok önemli. Avrupa Birliği heyetiyle mülteci projelerinde olduğu gibi gelecekte de iş birliğimizi artırmak istiyoruz” dedi.

Ziyaret kapsamında AB heyeti, kentte yürütülen sosyal projeler hakkında bilgi aldı ve yerel yöneticilerle iş birliği olanaklarını değerlendirdi.

Haber-Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version