Sosyal medyada bizi takip edin

Tüm Haberler

Sancaktepe Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Dayanışma Çemberi’nde , Sosyal Politika ve Yerel Yönetimler Uzmanı Mine Kösem Çinayın moderatörlüğünde; Av. Dr. Ezel Buse Sönmezocak, Klinik Psikolog Deniz Karakaya, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı adına Cansu Önen tarafından kapsamlı bir seminer düzenlendi.

Konuşmacılar, kadına yönelik şiddetin hukuki, psikolojik ve sosyal boyutlarını ele alarak hem farkındalık oluşturdu hem de mevcut destek mekanizmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri, başvuru yolları ve kadın dayanışmasının önemi sempozyumun öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, yaptığı değerlendirmede kadına yönelik şiddetin sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Öncelikle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte bir araya geldiğimiz tüm kadınlarımıza katılımları için teşekkür ediyorum. Kadınların hayatın her alanında güçlü, özgür ve güvende olması için yerel yönetim olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Güçlü yarınları hep birlikte inşa edecek, kadınların eşit, özgür ve güvenli bir yaşam sürmesi için ve Bu mücadeleyi büyütmek için tüm kurumlarla, sivil toplumla ve toplumun her kesimiyle dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Sancaktepe Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Sancaktepe Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Sancaktepe Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Sancaktepe Belediyesi’nden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık etkinliği. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

  • Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin. Fotoğraf: İstanbul, (DHA)

Continue Reading
Reklam