Spor
Şampiyonlar Ligi’nde PSG, Inter, Barcelona ve Bayern Münih çeyrek finale yükseldi


İngiltere ekibi Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Fransa ekibi Paris Saint-Germaini konuk etti. Liverpoolun 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşının 12nci dakikasında Paris Saint-Germain, Ousmane Dembelenin golüyle öne geçti. 90 dakika konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi. Uzatma devrelerinde gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Paris Saint-Germain, çeyrek finale yükseldi.
INTER, FEYENOORDU ELEYEREK ÇEYREK FİNALDE
İtalyan ekibi Inter, son 16 turu rövanş maçında Hollanda temsilcisi Feyenoordu konuk etti. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-0 kazanan Inter, kendi evinde ise 2-1 kazanarak tur atlayan takım oldu. Interin bu maçtaki gollerini 8inci dakikada Marcus Thuram ve 51inci dakikada penaltıdan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Feyenoordun tek golünü 42nci dakikada penaltıdan Jakub Moder attı.
Mücadeleye ilk 11de başlayan ve bir de gol atan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 61 dakika görev yaptı.
BAYERN MUNIH AVANTAJINI KORUYARAK TUR ATLADI
Almanya temsilcisi Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında 3-0 mağlup ettiği bir diğer Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen ile rövanş maçında karşılaştı. Deplasmanda oynadığı bu maçı da 2-0 kazanan Bayern Münih, çeyrek finale yükselen taraf oldu. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 52nci dakikada Harry Kane ve 71inci dakikada Alphonso Davies attı.
BARCELONA RAHAT TURLADI
İspanya La Liga ekibi Barcelona, son 16 turu rövanş maçında sahasında Portekiz temsilcisi Benficayı konuk etti. İlk maçta rakibini 1-0 mağlup eden Barcelona, sahasında oynadığı rövanş maçını da 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Bu maçta ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 11 ile 42nci dakikada Raphinha ve 27nci dakikada Lamine Yamal kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 13üncü dakikada Nicolas Otamendiden geldi.
Öte yandan Bendica forması giyen milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü mücadeleye ilk 11de başladı. Kerem, 56 dakika sahada kalırken; Orkun, 70 dakika forma giydi.
