Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Sahte rapor alıp tatile giden fizyoterapiste, 5 ay hapis cezası

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., 2022 Temmuzda merkezin sahibi Mehmet Evrimi arayıp hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi, 4 gün iş göremezlik raporu gönderdi. Mehmet Evrim, raporun 4 gün olması, hastane veya eve ziyarete gelme teklifini Sait U.nun kabul etmemesinden şüphelenip durumu araştırdı. Çalışanı Sait U.nun, raporun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesine hiç gitmediğini ve o tarihte de Mersinde plajda çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını belirleyen Evrim, önce Çumra Kaymakamlığına sonra da Çumra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kaymakamlık ve savcılık soruşturmaya izin vermedi. Evrim, daha sonra Konya Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulundu. İtirazın kabul edilmesi üzerine de Konya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Sait U.nun işine de son verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının, olayla ilgili başlattığı soruşturmada hastanedeki görüntü ve sesli güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntülerde hemşire Esra T.nin bir arkadaşına raporun lazım olduğunu söylediği, Dr. Ömer Tayyip Ç.nin ise Veririm olur dediği tespit edildi. Görüntüler aracılığıyla Sait U.nun o gün hastanede olmadığı saptandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan alınan raporda da Sait U.nun olay günü Esra T.yi 3 kez telefonla aradığı ve baz istasyonu sinyallerine göre de Mersinde olduğu belirlendi.

DAVA AÇILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda 16 Şubat 2023te hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesine sundu. İddianamede Fizyoterapist Sait U.nun hastaneye gitmeden burada çalışan tanıdığı vasıtasıyla sağlık raporu aldığı, olay günü Mersinde olduğunun baz kayıtlarıyla tespit edildiği, şüphelinin de hastaneye gitmeden rapor aldığını kabul ettiğini, raporu iş yerine verdiğini, rapor gereği SGK tarafından 369,51 TL iş göremezlik ücreti ödendiğinin tespit edildiğine yer verildi. İddianamede, Sait U.nun iş göremezlik raporu karşılığı SGKdan altığı ücret nedeniyle kamu kurumunu zarara uğrattığı için Dolandırıcılık ve alınan rapor nedeniyle de Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak suçlarını işlediği için 15 yıla kadar hapis, Dr. Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.nin de Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 11er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.

Konya 9uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme kararını verdi. Ömer Tayyip Ç. ve Esra T., Resmi belgede sahtecilik suçundan beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan önce 5’er ay hapis cezası aldı. Daha sonra cezanın, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Sait U. ise Nitelikli dolandırıcılık ve Resmi belgede sahtecilik suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme suçundan önce 5 ay hapis cezası aldı ve o cezanın da hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında Ömer Tayyip Ç. ve Esra T., 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan önce 5’er ay hapis cezası aldı. Daha sonra cezanın, hükmün açıklanmasın

  • Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında Ömer Tayyip Ç. ve Esra T., 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan önce 5’er ay hapis cezası aldı. Daha sonra cezanın, hükmün açıklanmasın

Continue Reading
Reklam