Sağlık

Sağlık-Sen’den ‘Sağlık Bakanlığı-Üniversite Ortak Kullanım Çalıştayı’

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalıştaya, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, Tıp Fakültesi Dekanı Ali Güneş Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücella Arıkan Yorgun, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Körkoca ve akademisyenler ile hekimler katıldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Çalıştayda konuşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, afiliye hastanelerinin sorunlarını yakından bildiğini belirterek, “Ben bir hekimim. Hem üniversite hastanelerinde hem de ortak kullanılan afiliye hastanelerde çalıştım. Afiliye olan hastanelerde birlikte kullanımdan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Afiliasyonun doğru bir sistem olduğuna inanıyorum. Ülke kaynaklarının verimli kullanılması açısından afiliasyon önemli. Ancak burada mevzuattan, uygulamalardan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Bunların konuşulup tartışılması gerekiyor. Sağlık-Sen gibi güçlü bir sendikal yapının bu konuyu sahiplenmesi bizim için çok kıymetli. Bu çalıştaydan çıkacak sonuçların afiliasyon sisteminin, sağlık hizmetinin ve tıp eğitiminin daha nitelikli hale gelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

SASAM Hekim Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ramazan Benli de, “Afiliasyon konusunu tüm yönleriyle ele almak istiyoruz. Bu nedenle yaptığımız ilk çalıştay üniversite hastaneleri çalıştayıydı. Afiliye tıp fakültelerinde akademisyen arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları tüm yönleriyle konuşup bir rapor oluşturacağız. Bu raporu muhataplarımızla paylaşıp sorunları çözmek istiyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından oluşturulan iki ayrı masada katılımcılar, ‘Akademisyenlerin Özlük Hakları ve Asistan-Uzman-Akademisyen İlişkileri’ başlıklarında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini kapsamlı şekilde değerlendirdi.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version