Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Rus askeri uçakları, Litvanya hava sahasını ihlal etti

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rus askeri uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti. Bu, uluslararası hukuk ve Litvanyanın toprak bütünlüğünün de açık bir ihlalidir” ifadelerini kullandı.

Litvanya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Rus SU-30 ve IL-78 uçaklarının 700 metre boyunca Litvanya hava sahasına girdiği ve uçakların 18 saniye hava sahasında kaldığı bildirildi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı da olayın ardından Rusya’nın maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak, protesto notası verdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam