Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

Rekabet Kurulu’ndan 5 kozmetik firmasına soruÅŸturma

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

REKABET Kurulu, kozmetik sektöründeki 5 firma hakkında rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlamaya yönelik faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, 17 AÄŸustos’ta yapılan toplantıda kozmetik, kiÅŸisel bakım ve gıda takviyeleri sektöründe faaliyet yürüten 5 firma hakkındaki, maÄŸazaların yeniden satış fiyatlarını tespit ettiÄŸi veya internet satışlarını kısıtladığı iddialarını ele aldı. Kurul, 4054 sayılı ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un, “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doÄŸrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doÄŸuran yahut doÄŸurabilecek nitelikte olan teÅŸebbüsler arası anlaÅŸmalar, uyumlu eylemler ve teÅŸebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır” 4’üncü maddesinin ihlal edilip, edilmediÄŸinin tespiti amacıyla firmalar nezdinde soruÅŸturma baÅŸlattı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam