Dünya

Putin, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmede, 26 Nisan’da Şehid Recai Limanı’nda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenler için taziye dileklerini bildirdi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise Rusya Acil Durum Bakanlığının felaketin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yaptığı yardım nedeniyle teşekkür etti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Görüşmede, Rusya ile İran arasında 17 Ocakta imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması temelinde Rusya-İran iş birliğinin daha da geliştirilmesi konularının ayrıntılı ele alındığı bildirildi. Açıklamada, Ummanın ara buluculuğunda İran ile ABD arasında İran nükleer programı konusunda yürütülen müzakerelerin durumu, güncel uluslararası ve bölgesel konular hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu, Rus tarafının, uluslararası hukuk ilkelerine dayalı adil bir anlaşmaya varılması amacıyla bu diyaloğun ilerletilmesine kolaylık sağlamaya hazır olduğu belirtildi.

Her iki lider, Rusya ile İran arasında dış politika alanında pratik iş birliği ve koordinasyonun kapsamlı şekilde güçlendirilmesi amacıyla ortak çalışmaları yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version