Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

PTT’den yaşlılara 4 bin 576 TL para yardımı!

PTT’den yaşlılara 4 bin 576 TL para yardımı!

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

PTT’den yaşlılara 4 bin 576 TL para yardımı!
Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

PTT’den Yaşlılara 4.576 TL Yardım Ödemesi! Şartlar ve Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik yaptığı aylık para yardımı miktarını artırıyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, 2024 yılı itibarıyla bu ödemelerin 4.576 TL’ye yükselmesi planlanıyor. Yardımlar, PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. İşte detaylar…

Yaşlı Aylığı 2024’te 4.576 TL’ye Yükseliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik ve sosyal zorluklar yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara her ay 4.181 TL para yardımı yapıyor. Bakanlık, bu yardımlarla maddi sıkıntı içindeki yaşlı bireylerin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılan son açıklamalara göre, 2024 yılı enflasyon oranının %41,50 olması öngörülüyor ve bu doğrultuda memur maaşlarına %9,44 oranında zam yapılması planlanıyor. Bu zam oranı, sosyal yardım ödemelerine de yansıtılarak yaşlı aylığının 4.181 TL’den 4.576 TL’ye çıkarılması hedefleniyor.

Yardımlar PTT’den Alınacak

Yeni yılda 65 yaş üstü hak sahibi vatandaşlar, 4.576 TL’lik yaşlılık aylığını en yakın PTT şubesinden kolaylıkla alabilecekler. Yardımlar, aynı zamanda hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Yaşlı Aylığı Başvuruları Nasıl Yapılır?

Yaşlılık aylığına başvurmak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) müracaat edebilirler. Aynı zamanda, e-Devlet sistemi üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.

65 yaş üstü vatandaşların maaş bağlama süreci şu şekildedir:

  1. İlgili kişiler, valilik veya kaymakamlıklara bağlı defterdarlık ya da mal müdürlüklerinden başvuru evraklarını temin eder.
  2. İl veya ilçe idare kurulunca verilen muhtaçlık kararı belgelerini alır.
  3. Bu belgeler, SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilir.
  4. SGK, belgeleri inceleyerek yaşlılık maaşı alıp alamayacağınıza karar verir.

BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam