Dünya

Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki, Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı için tazminat istedi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla Polonya’nın Gdansk kentindeki Westerplatte Yarımadasında düzenlenen anma törenine katıldı. Nawrocki, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Almanya’dan tazminat talep ederek bunun iki ülke ilişkileri için yeni bir temel oluşturacağını kaydetti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Cumhurbaşkanı Nawrocki, törende yaptığı konuşmada, ülkesinin yeniden canlanan ‘neoemperyalizm ve Rusya Federasyonu’ karşısında Avrupa Birliği (AB) ve NATO’yu inşa etme konusunda önemli bir meydan okumayla karşı karşıya olduğunu ve bu görevi ‘İkinci Dünya Savaşı’nın faili’ olan Almanya ile paylaştığını söyledi.

Tazminatın iki ülke arasındaki ilişkiler için yeni bir temel oluşturacağını vurgulayan Nawrocki, “Batı komşumuzla hakikat ve iyi ilişkiler temelinde bir ortaklık kurabilmek için, Almanya’dan tazminat meselesini nihayet çözmeliyiz. Polonya Cumhurbaşkanı olarak bunu ortak iyilik ve geleceğimiz için açıkça talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version