Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Polislerde Yüz Tanıma Sistemi Zorunlu Oluyor!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne’de kaçakçılıkla mücadele operasyonlarıyla ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısında önemli yenilikleri duyurdu.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne’de kaçakçılıkla mücadele operasyonlarıyla ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısında önemli yenilikleri duyurdu.

Bakan Yerlikaya, emniyet teşkilatında kapsamlı bir dönüşüm başlatılacağını açıkladı.

Yeni Düzenlemeler ve Uygulamalar

  • Yüz Tanıma Sistemi: Devriye araçlarına entegre edilecek yüz tanıma kameralarıyla, 2025 yılının sonuna kadar emniyet, jandarma ve sahil güvenliği personelinin bu teknolojiyi kullanması hedefleniyor. Bu sistem, devriye sırasında yapılan diyalogları 30 gün boyunca kayıt altında tutacak.
  • Trafik ve Devriye Sayıları: Trafik ve önleyici devriye sayılarının artırılacağı açıklandı. Ayrıca, Edirne’de 6 bin 700 genç polis mezun olacak ve bunlardan 200-250’si Edirne’de görevlendirilecek. Bu polisler, 111 araçla desteklenecek ve trafik devriye sayısı en az 2,5 kat artırılacak.
  • Deniz Liman Şube Müdürlüğü: Yeni kurulan Deniz Liman Şube Müdürlüğü ile deniz güvenliği artırılacak ve jandarmaya da benzer destekler sağlanacak.

Bakan Yerlikaya, bu yeniliklerin güvenlik hizmetlerinin etkinliğini artırmayı amaçladığını vurguladı.

Benzine Litre Başına 1,73 TL İndirim!

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam