Dünya

Papa 14’üncü Leo: Gazze’deki vahim insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo, sosyal medya hesabından uluslararası gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Papa 14’üncü Leo, “Kalbim, dünya genelinde çatışma ve şiddet nedeniyle acı çeken herkesle birliktedir. Özellikle Tayland ve Kamboçya sınırında yaşanan çatışmalardan etkilenenlere, özellikle de yerinden edilmiş çocuklar ve aileler için dua ediyorum” ifadelerini kullandı. Papa 14’üncü Leo, Suriyenin güneyindeki şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için dua ettiğini de kaydetti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Gazzedeki duruma değinen Papa 14’üncü Leo, “Sivil halkın büyük açlık çektiği, şiddet ve ölüme maruz kaldığı Gazzedeki vahim insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum. Ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve insani hukuka tam saygı gösterilmesi için içten çağrımı yineliyorum” dedi.

Papa 14’üncü Leo, “Her insan, Tanrı tarafından bahşedilen doğuştan gelen bir onura sahiptir. Çatışmalarda yer alan tüm tarafları, bu onuru tanımaya ve onu ihlal eden her türlü eylemi sona erdirmeye çağırıyorum. Tüm halklar için barış dolu bir gelecek güvence altına almak amacıyla müzakereler yapılmasını ve bu barışı riske atabilecek her şeyin reddedilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version